Кремлівська пропаганда заборонила слухати російську музику в Україні

НОВИНИ 21.06.2022 Коментарі 0

Російська пропаганда оперативно відреагувала на закон про заборону слухати російську музику у громадських місцях. Із кремля запустили цикл маніпуляцій довкола цієї теми, що спрямовані на роз’єднання українського суспільства, розпалювання ворожнечі і звинувачення України у нацизмі. Фактично російські пропагандисти змальовують ситуацію як тотальну заборону слухати російську музику. Реалії, як завше, інші.

«Заборона не стосується співаків, що входять до переліку музичних виконавців, які засуджують війну проти України. Цей перелік перебуває у процесі створення та буде публічним», - пояснюють у Центрі протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони України.

Закон стосується часткової заборони у громадському транспорті та публічних місцях пісень та кліпів виконавців, які є громадянами рф, або стали ними після 1991 року, та публічно підтримують війну в Україні.

Виняток становлять колишні громадяни рф, які живі або на момент смерті не підтримували війну в Україні.

Заборона також стосується проведення гастрольних заходів за участі артистів із громадянством рф окрім виконавців, які потраплять до «білого» списку, що створить РНБО України.

Як відомо, 19 червня Верховна Рада України проголосувала за законопроект № 7273-д в цілому. «За» висловилися 303 депутати за мінімально необхідної кількості 226 голосів. Законопроект зареєстрували у ВР 30 травня 2022 року.

У ньому заборонено публічне виконання, публічний показ, публічну демонстрацію, публічне сповіщення (доведення до загального відома) фонограм, відеограм і музичних кліпів, які містять зафіксоване виконання музичного недраматичного твору з текстом, здійснене співаком (співачкою), які є або були в будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Верховною Радою державою-агресором.

Обмеження діятимуть до звільнення усіх окупованих територій України та припинення агресії з боку Росії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: