Битва на картах «по-китайськи»

НОВИНИ 05.05.2022 Коментарі 0

Днями соцмережі «вибухнули» ілюстраціями з буцім китайського державного телевізійного каналу про розподіл території росії між державами, що з нею межують. Барвиста картинка з мапою і телеведучим та коментарі про розпад російської федерації на шматки – більші та менші, надихнула багатьох. Ще б пак: путінська воєнна авантюра, світові санкції виснажують країну-терористку, а деякі серйозні експерти прогнозують її розпад.

Тож українці та симпатики України поширювали (та й поширюють) цю «новину» натхненно і радісно. Правда виявилася трохи іншою. Карту з росією і справді показував китайський телеканал. Але не державний. А стосувалася ця карта географічної спорідненості регіонів з країнами, що межують з рф.

Більше того, є варіант цієї мапи, датований іще 2020-тим роком.

Мабуть, таку хвилю контрпропаганди поширили свідомо у відповідь на російську атаку про Україну без кордонів на китайському телебаченні. 25-го квітня телеграм-канал російського інформресурсу Readovka повідомив про Україну, що «зникла з карток китайських телеканалів CCTV».

«Якщо межі інших країн у репортажах медіа відображаються, то у незалежної тепер їх просто немає… Держканал CCTV почав публікувати карти світу, не окреслюючи межі України. Позначають лише українські міста. Усе цілком укладається в канву зовнішньої політики офіційного Пекіна та навіть уособлює своєрідну зневагу Китаю до України як до квазідержави», - пише рашистське медіа.

Інший ресурс NEWS.ru з посиланням на вищезгадане джерело тему «розкрутив» і звернувся по коментар до сходознавця Міхаіла Дідєнка. Останній, попри українське прізвище, заявив, що «Китай каже, що Україна увійде до складу росії, отже Захід особливо цього не хоче, природно, давайте більше зброї коштів і т.д., варто зазначити, що це дуже сильна заява, оскільки Китай дуже обережний у своїх висловлюваннях».

За його словами, китайська влада зазвичай діє вкрай обережно. Основна політика та мудрість китайської стратегії - спостерігати та нацьковувати, а потім приходити на «зачищені землі».

«Китай підштовхує Захід до того, щоби почати більш активні дії, від цього всі дивіденди отримують, і Китай у тому числі… Чим сильніше падають акції російських підприємств, тим легше зайти китайським інвесторам і бізнесменам», - сказав Дідєнко.

Як не крути, та навіть зі слів сходознавця випливає, що у Піднебесній відстежують ситуацію і здійснюватимуть економічну експансію. Путінському режиму особливо вибирати не доводиться – під тиском Заходу він змушений лізти у розкриту пащу червоного дракона. Тому версії про те, що шмат рф опиниться спорідненим із Китаєм не лише географічно, відкидати не варто.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: