Леви на Личакові: Рacta sunt servanda

НОВИНИ 30.10.2018 Коментарі 0

30 жовтня у власному профілі в мережі "Фейсбук" Олександр Зінченко оприлюднив копію Протоколу зустрічі Уповноважених президентів України та Республіки Польща Державного Секретаря України Олександра Зінченка та Голови Бюро національної безпеки Республіки Польща Єжи Бара. 

Документ датований 6 червня 2005 року, та стосується відкриття Меморіалу воїнам Української галицької армії та Польських військових поховань 1918-1928 років ("Цвинтар Львівських Орлят") на території "Музею Личаківський цвинтар" у місті Львові 24 червня 2005 року.

Протокол, який визначав "остаточне завершення впорядкування Польських військових поховань", було підписано від імені польської сторони Головою Бюро національної безпеки Республіки Польща Єжи Баром, а також Секретарем Ради Охорони Памяті Боротьби і Мучеництва Анджеєм Пшевозніком.  

 

В пункті "с" статті другої вказаного офіційного документу викладено зобов'язання "відмовитись від встановлення скульптур левів біля колонади".

Саме на це положення вказаного Протоколу і посилається, із базовим принципом цивільного та міжнародного права "Рacta sunt servanda", Олександр Зінченко, закликаючи польську сторону до виконання підписаних домовленостей.

  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: