«Кримська платформа» на тлі втечі росіян із Криму

НОВИНИ 23.08.2022 Коментарі 0

У День національного прапора України сьогодні, 23 серпня, в Києві працюватиме «Кримська платформа». Її представництво складатиметься із 60 країн і міжнародних організацій. Приблизно 40 із них – на рівні прем’єр-міністрів та президентів.

Глава Республіки Польща Анджей Дуда уже прибув потягом до столиці України на запрошення Президента України Володимира Зеленського. Друг України візьме участь у ІІ-му саміті Кримської платформи, що проходитиме в онлайн-форматі.

Україна ініціювала «Кримську платформу» як новий міжнародний консультаційно-координаційний формат минулого року. Його функція майданчик для перемовин з деокупації півострова, який росія захопила понад 8 років тому. 23 серпня 2021 року в Києві відбувся установчий саміт «Кримської платформи».

Президент України сподівається, що такі зустрічі сприятимуть взаємодії країн у регіоні щодо захисту інтересів.

Цього року кількість і якість учасників зросла – минулоріч в установчому саміті взяли участь 46 делегацій. Третину із них представляли глави держав, урядів і парламентів. Учасники прийняли рішення про спільні дії щодо припинення анексії Криму та його повернення. Фактично міжнародна спільнота підтвердила приналежність Криму Україні й окупаційні дії москви.

До слова, 24 жовтня 2022 року в хорватському Заґребі заплановано провести ще одну подібну зустріч.

Міжнародний саміт, що організовує Україна, не оминув своєю увагою кримський гауляйтер аксьонов. У телеграм-каналі він не шкодував лексем із болотяного царства.

«Абсолютно неважливо, що під час цього шабашу базікатимуть Зеленський та члени його зграї, бо вони терористи. А промови терористів можуть бути цікавими лише в одному випадку, якщо вони дають свідчення слідству та суду. Також неважливо, що базікатимуть інші учасники саміту: за фактом вони є посібниками терористів», - видав кремлівський посіпака.

Далі його словоблуддя полилося ядучими тезами російської пропаганди, спрямованої на підтримку «русскава духа».

Проте систематичні атаки з повітря та землі, що ведуть Збройні Сили України на території Криму від 9 серпня цього року, змушують росіян більше прислухатися до вибухів і свого внутрішнього страху, аніж до аксьонова.

«Літній сезон у Криму провалений: туристів удвічі менше, ніж рік тому. Втеча людей з півострова прискорюється на тлі безперервних військових атак», - констатує телеграм-канал «МО».

За підсумками літнього сезону півострів відвідало лише 2,6 млн осіб. Через закриття аеропорту Сімферополя цього літа 95% туристів добиралися у Крим на авто, ще 5% - потягом.  Тоді як до цього майже третина використовувала авіасполучення.

Туристичний потік зменшився на 45-50%. Російські чиновники пояснюють спад відсутністю авіасполучення, нестачею квитків на потяги й інші «логістичні незручності».

Проте регулярні вибухи, робота тамтешньої ППО і звуки сирен про повітряну тривогу, що останніми днями почастішали на всій території Криму не лише не сприяють приїзду відпочивальників на оксамитовий сезон, а навпаки – виганяють наявних на росію. Про масовість охочих покинути неспокійний півострів свідчать затори перед кримським мостом і черги на вокзалі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: