Країни Балтії і Польща закривають в’їзд для росіян

НОВИНИ 08.09.2022 Коментарі 0

Із 19 вересня Естонія закриє в'їзд для громадян росії. Потрапити на територію Європейського Союзе не зможуть навіть ті, хто має шенгенські візи, видані третіми державами.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу під час прес-конференції заявив, що заборону на в'їзд для росіян зі шенгенськими візами також запроваджують Литва, Латвія та Польща, повідомило «Настоящее время». Нові правила країни запроваджують з опівночі 19 вересня.

Очільник дипвідомства Естонії також розповів, що заборона стосується осіб, які подорожують із туристичними візами. Проте вона не стосується осіб, які мають бажання відвідати країну задля зустрічі з родичами та «з інших гуманітарних причин».

Іншими словами росіянам залишають щілини для потрапляння в ЄС. Міністр закордонних справ Естонії наголосив росіянам: «Не приїжджайте до Естонії зі шенгенськими візами, вас тут не вітають!».

Як пише «НВ», Естонія з 1 червня до 31 серпня цього року вислала із країни 99 громадян росії та відмовила у в'їзді 582 росіянам. У 95 відсотках випадків вислані іноземці становили загрозу громадському порядку та безпеці.

11 серпня уряд цієї балтійської країни оголосив про закриття кордону для росіян зі шенгенськими візами, виданими Естонією.

Тож росіяни, які прагнуть покинути територію путінського режиму, мають для цього трохи більше тижня.

А охочих покинути «нєоб’ятную родіну» щораз більше. Тільки від початку цього року, за інформацією «НВ», територію рф покинуло 419 тисяч осіб. Це удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Причому більшість переїхали в… Україну – майже 80 тисяч осіб. Із країн далекого зарубіжжя лідерами стали Китай (6,6 тисячі), В'єтнам (5,4 тисячі) й Індія (4,1 тисячі).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: