Корупція в прокуратурі: на записах фігурує прізвище заступниці Генпрокурора

РОЗСЛІДУВАННЯ 18.07.2024 Коментарі 0

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Ігор Строгий частково задовольнив клопотання обвинувачення та відправив під варту прокурора Олега Гунька з Офісу Генерального прокурора. Підозрюваний відправляється до СІЗО із заставою у 4 млн грн.

Про це пише Центр протидії корупції. 

Зокрема, прокурора Олега Гунька підозрюють у ймовірному одержанні 170 тисяч доларів. За ці кошти він нібито обіцяв організувати закриття кримінального провадження та зняти арешт із майна, арештованого в межах цієї справи.  

У тій справі йшлося про незаконне відчуження землі посадовцями Бучанської колонії в інтересах приватного забудовника, який зводив на тій землі житловий комплекс "Сенсація" у Гостомелі. 

У разі внесення застави Гунько має дотримуватися певних обов'язків, зокрема не відлучатися за межі Києва, утриматися від спілкування із заявником та іншими свідками, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

При цьому сторона обвинувачення просила про варту із заставою у 6,5 млн грн, а захист наполягав на застосуванні будь-якого запобіжного заходу, не пов'язаного із триманням під вартою.

Під час засідання зачитали розмови фігурантів, зафіксовані слідством. На них фігурує прізвище заступниці Генпрокурора Костіна.

Так, один з фігурантів справи заявляв, що Гунько все погодив з керівником відділу і з заступником генерального прокурора Вікторією Літвіновою.

Зокрема, фігурант повідомив заявнику, що можна домовитися з експертами і ті зроблять так, щоб висновок встановив відсутність збитків. За весь процес треба буде заплатити 170 тисяч доларів, а ділитися ця сума буде на декілька частини: окремо на Офіс Генпрокурора, окремо слідчим та оперативним працівникам ДБР і окремо на експерта.

Також цей фігурант заспокоював заявника, щоб той не переживав і наголошував, що він уже мав таку співпрацю із Гуньком і той завжди виконував свою частину домовленостей.

Під час обшуків детективи виявили усі кошти, що передавалися як ймовірний хабар. Зокрема, по 10 тисяч доларів виявили у Гунька та іншого фігуранта, який виконував роль посередника. 

Ще 150 тисяч доларів знайшли під час обшуку у кабінеті Гунька в Офісі Генпрокурора. Вони знаходилися у його сейфі. Гунько заявляє, що ці кошти йому нібито підкинули.

Цікаво, що у декларації за 2023 рік прокурор Гунько  вказав, що він має 60 тисяч доларів заощаджень у готівці. Однак цієї суми за місцем його проживання не знайшли. 

На засіданні підозрюваний повідомив, що майже всі кошти він уже витратив у 2024 році, зокрема нібито передав 30 тисяч доларів на ЗСУ.

Захист заявляв про провокацію злочину. Адвокат зазначив, що внесення відомостей в ЄРДР нібито відбулося раніше, ніж заявник звернувся до НАБУ, а сам заявник раніше працював у прокуратурі в Ірпені і внесений до "реєстру корупціонерів".
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: