Конгрес США не ухвалить нового пакету допомоги Україні

НОВИНИ 16.11.2023 Коментарі 0

Конгрес США, ймовірно, не ухвалить нового пакету допомоги Україні, заявив у середу конгресмен-демократ Брендан Бойл, додавши, що це результат діяльності «гучної меншості» конгресменів-республіканців.

Про це пише Польське радіо.

Таким чином конгресмен і голова політичного комітету Парламентської асамблеї НАТО прокоментував політичну ситуацію в Конгресі після того, як Палата представників проголосувала за попередній бюджет без понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, яку просив Білий дім.

«Більше нічого в цьому питанні не станеться в календарному 2023 році, якщо не станеться щось справді дивовижне», - сказав політик під час конференції EU-US Defense & Future Forum у Вашингтоні.

За словами Бойла, хоча до двох третин членів усього Конгресу підтримують подальшу підтримку України, вплив «гучної меншості» ультраправих республіканців у Палаті фактично перешкоджає проведенню голосування. Він додав, що «якщо не трапиться щось надзвичайне», єдиним шансом ухвалити заходи буде момент голосування за новий бюджет на рубежі січня і лютого. Він додав, що, незважаючи на свої побоювання, він оптимістично налаштований щодо того, що це можливо зробити.

Адміністрація США протягом останніх тижнів неодноразово закликала Конгрес прийняти додаткові кошти для допомоги Україні, враховуючи, що понад 96 відсотків раніше виділених коштів вичерпано. 

Директор з миру, безпеки та оборони дипломатії ЄС Бенедикта фон Зехер-Тосс прокоментувала перспективи подальшої допомоги Україні з боку ЄС. На запитання про опір угорського уряду підтримці Києва, чиновниця сказала, що у неї «не складається враження, що Угорщина хоче припинити всю допомогу». Вона додала, що хоча Будапешт блокує новий пакет зброї, який готується для України, вона оптимістично налаштована, що проблема буде вирішена.

Також нагадаємо, що напередодні Палата представників США (Сенат) схвалила законопроєкт про тимчасове фінансування американського уряду до 19 січня без фінансової допомоги для України та Ізраїлю. Документ схвалили 87 сенаторів, проти висловились 11. Йдеться про продовження фінансування до 19 січня пріоритетних сфер, решта буде фінансуватися до 2 лютого.

Фото ілюстративне

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: