Через некомпетентні дії рашистів на Запорізькій АЕС стався частковий блекаут  

НОВИНИ 16.11.2023 Коментарі 0

14 листопада цього року через некомпетентність російських загарбників та працівників Росатома стався частковий блекаут.  Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, в результаті чого запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

Про це повідомили в Енергоатомі.

"У цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями.

Ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції. 

Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці.

Наголошуємо, Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під повний контроль законного оператора – НАЕК «Енергоатом», бо лише так гарантуватиметься дотримання ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта.

Нагадаємо, від початку окупації Запорізької АЕС рашистами там сталося 7 повних блекаутів. Такі події загрожували всьому континенту, адже окупанти не несуть відповідальності за ядерну та радіаційну безпеку станції", - сказано у повідомленні.

Фото ілюстративне – Запорізька АЕС / з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: