Командир «Азову» поділився думками про тривалість війни з росією

АНАЛІТИКА 19.12.2023 Коментарі 0

"Після майже двох років від початку повномасштабного вторгнення рф, українці все частіше задаються питанням "Як довго триватиме ця війна?". Невизначеність та ймовірність того, що бойові дії триватимуть роками, тисне на цивільних та інколи, навіть, на вмотивованих військових".

Про це пише на своїй сторінці у FB командир "Азову" Денис Прокопенко ("Редіс"). 

За його словами, росія ніколи не відмовиться від своїх геополітичних цілей і не відпустить Україну зі своєї сфери впливу. А війна триватиме доти, допоки українці чинитимуть спротив.

"Будь-які "перемир’я" або "домовленості" будуть черговим тайм-аутом для ворога, з метою накопичити ресурси для подальшого наступу. Тому наша здатність у критичний момент мобілізувати всі необхідні ресурси і працювати на межі надлюдських можливостей не має поступово переростати в байдужість і безініціативну стабільність", - написав Прокопенко. .

Він констатує, що чимало людей в Україні та за кордоном досі відмовляються сприймати безжальну реальність. А дехто намагається запевнити себе, що все от-от закінчиться само собою. Інші  навпаки "кам'яніють" від однієї думки, що мир в Україні може настати чи не через десятиліття.

Є і ті, хто підливає оливи до вогню російських інформаційно-психологічних атак, що спрямовані на деморалізацію українського суспільства. Буцім Україна не витримає тривалого марафону, й армія та волонтери втомляться і зламаються.

"Редіс" нагадав, що "Азов" на війні вже десятий рік – задовго до 24 лютого 2022 року. Бійці "навчилися не звертати уваги на втому та не піддаватись відчаю" і "усвідомили, що можливо не тільки наша молодість, але й усе наше життя пройде на фронтах війни за незалежність України". Іншого шляху, окрім свідомо обраного, нема. 

Командир "Азову" радить від зневіри, паніки чи апатії сублімувати в "залученість в історичні процеси", що "відбуваються тут і зараз".

"Ми не знаємо точного дня, місяця чи року, коли ми переможемо і зможемо повернутися до наших родин, - пише автор. - Але ми впевнені у тому, що скільки би не тривала війна, поруч із нами надійні побратими, в наших серцях любов до Батьківщини, а в руках – зброя. І все це не дозволить нам відступити: ані сьогодні, ані через рік або десять років.

Ті, хто досі не задіяні на службі в Силах оборони України, мають зробити свідомий вибір: узяти до рук зброю, поповнивши ряди військових, або стати для армії надійним тилом, який працює на підтримку обороноздатності країни.

Ця війна надовго. Вона може тривати роками. Від нас залежить, що саме ми робимо щодня, аби наблизити нашу перемогу".

Також читайте: Україна повернула з Туреччини героїв «Азову» - у рашистів розпач

Фото зі сторінки Дениса Прокопенка у FB

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: