Для власників авто, ФОПів та моряків: презентовано нові сервіси в «Дії»

НОВИНИ 19.12.2023 Коментарі 0

Низку нових послуг у застосунку «Дія», а також його оновлений дизайн презентовано під час Diia Summit 2023, який відбувся 19 грудня.

У переліку нових послуг, які незабаром запрацюють у «Дії», будуть:

  • автоматизована послуга внесення змін про ФОП без участі реєстратора;

  • перереєстрація (купівля та продаж) авто без зайвих паперів та посередників;

  • бета-тестування «е-Підприємця» - декілька послуг для бізнесу в одній заяві;

  • послуги для моряків, які дозволять оформити документи без зайвих часових затрат.

    Послуга купівлі-продажу авто взагалі буде «революційною» - адже вона мала б позбавити українців зайвої бюрократії, а купити чи продати машину відтепер можна буде через смартфон вже після 20 грудня, зазначив у своєму виступі на саміті президент Володимир Зеленський.

    За його словами, йдеться про отримання нового техпаспорта і номерів поштою. А сам процес перереєстрації забиратиме лише 15 хвилин.

    Також Зеленський анонсував послугу обміну сертифіката на житло у рамках другого етапу програми «єВідновлення» - тепер усе відбуватиметься онлайн у «Дії». Послугу запустять на цьому тижні, і у майбутньому будуть масштабувати.

У Мінцифрі кажуть, що нові сервіси покажуть зовсім новий підхід до державних послуг, у якому «немає місця корупції та бюрократії».

Також оновлено дизайн самого застосунку — його намагалися зробити більш функціональним та зручним для користувачів.

«Ми запускаємо багато нових послуг у «Дії» і почали стикатися з тим, що нам доводиться вигадувати, як помістити ці послуги в картки документів, щоб вони були на першому екрані. Тому ми переосмислили дизайн «Дії», щоб він став більш функціональним», - розповів віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Розробники уніфікували і стиль усіх документів: було збільшено фото, додано динамічний фон, який додатково є ще одним елементом захисту, додана можливість змінювати порядок документів і прибирати ті з них, якими не користуються. Осучаснено іконки для послуг, зроблено акцент на кнопках і додано новий персоналізований розділ - стрічку актуальних сервісів.

«У «Дії» з'явилася стрічка. Це новий персоналізований розділ, який завдяки певним алгоритмам адаптується під актуальні потреби конкретного користувача. Оскільки послуг у застосунку стає все більше, орієнтуватися і слідкувати за ними стає все складніше. Тому для вас персонально будуть підбиратися ті з них, які будуть найкориснішими», - зауважив віцепрем’єр-міністр.

Крім того, відтепер у застосунку можна відслідковувати новини від понад 15 тис. партнерів «Дії» - появу нової мережі магазинів або спеціальну пропозицію для користувачів.

За словами Федорова, нову «Дію» вже можна завантажувати і тестувати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: