Командарму суровікіну зліпили батька-героя, якого насправді не було

НОВИНИ 21.11.2022 Коментарі 0

«Воєнкор» сладков підробив біографію «генерала Армагеддону» суровікіна, придумавши йому батька-героя, який збивав американців. Фейк викрив справжній родич героя.

Льотчик-герой владімір суровікін, який загинув у 1966 році на Далекому Сході, не має жодного відношення до нинішнього командувача російських окупаційних військ в Україні сєрґєя суровікіна, заявив правнук льотчика Володимир Мазич журналістам «Полігон.Медіа» та телеграм-каналу МО.

Фейк про героїчного батька сєрґєя суровікіна, якого російська пропаганда називає «генералом Армагеддоном», запустив кілька днів тому співробітник ВДТРК, військовий кореспондент алєксандр сладков.

Він приписав «Армагеддонові» родинні зв’язки з військовим льотчиком, який збив три американські літаки в Корейській війні 1950-их років і загинув під час падіння пілотованого ним літака. Володимир Суровікін відвів «пташку» із заглохлим двигуном від житлових будинків, але сам катапультуватись не встиг.

На честь льотчика в Усурійську встановили пам'ятну табличку. Інформація про батька-героя є і в статті про генерала суровікіна у Вікіпедії – там стверджується, що він народився через 5,5 місяця після аварії літака.

Але, за словами Володимира Мазича, його прадід взагалі не мав синів, а була лише дочка – бабуся нашого співрозмовника. «Проблема в тому, що ми [у сім'ї] не знаємо, хто такий сєрґєй суровікін. Можливо, на Далекому Сході щось наплутали. Ми маємо надію, що це помилка», - розповів Мазич.

До речі, сам правнук льотчика-героя – противник розв'язаної росією війни в Україні, де окупаційними військами командує його нібито родич. «Хотів написати, що поважаю українців за стійкість духу, але цей факт і так усім став зрозумілим останніми днями, і це вже не зміниться», - написав Мазич 27 лютого.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: