Книга «Білорусь у НАТО» вийшла українською

НОВИНИ 01.05.2024 Коментарі 0

Яка роль Білорусі у створенні нової архітектури безпеки в Європі та які відповіді на нові виклики вона може дати? На ці й інші запитання відповідають провідні фахівці у сфері безпеки країн НАТО, України та Білорусі у збірці «Білорусь у НАТО».

Книга, видана фондом «Європейська Білорусь», містить унікальну збірку  статей про країну, яка є невід’ємною частиною європейського простору. Інформацію про появи книги українською мовою розмістив Андрій Санніков на своїй сторінці у FB - колишній дипломат, білоруський політичний та громадський діяч, координатор громадської програми «Європейська Білорусь».

Автори статей відзначають труднощі, з якими Білорусь стикається сьогодні і зіткнеться після вступу до НАТО. Водночас підкреслюються безперечні переваги такого членства для безпеки Білорусі та європейської безпеки. Одну зі статей написав екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Тільки нова Білорусь може стати частиною європейських інституцій, однак події після останніх маніпуляцій з президентськими виборами показали, що в Білорусі є потенціал громадянської свідомості, а також бажання бути почутим і реалізувати свої права. Це запорука майбутнього Білорусі. Будь-який інший шляхце перетворити Білорусь на провінцію Російської Федерації. Шлях до європейських інституцій може бути набагато швидшим, ніж багато хто думає. Україна може і повинна стати драйвером для Білорусі, як вона стала драйвером для Молдови, і це станеться в осяжному майбутньому», - написав Павло Клімкін.

До слова, українську редакцію підготовлено за сприяння ГО «Західний Інформаційний Фронт»
Із копією книги у форматі PDF-можна ознайомитися за цим покликом.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: