Китайський посол у Франції ще раз підтвердив: Україна для Китаю - це зона впливу Росії

НОВИНИ 23.04.2023 Коментарі 0

В інтерв'ю швейцарському журналісту Даріусу Рошбену посол Китаю у Франції Lu Chaye заявив, що колишні радянські країни "не мають ефективного статусу в міжнародному праві". 

Про це у ФБ пише  Юрій Пойта, науковий співробітник декількох аналітичних інституцій.

Отже, посол сказав, що у міжнародному праві навіть ці країни колишнього Радянського Союзу не мають чинного статусу, оскільки немає міжнародної угоди, яка б матеріалізувала їхній статус суверенної країни.

Також на запитання, чи вважає він Крим приналежним Україні, посол сказав, що «це залежить від того, як ви сприймаєте проблему», додавши, що «це не так просто». Він також сказав, що Крим був «російським спочатку», не уточнивши, що він мав на увазі під початком.

Коментар  Юрія Пойти: 1. Звичайно, заява посла не є офіційною позицією Китаю, проте відображає РЕАЛЬНУ, а не декларовану позицію китайського керівництва стосовно суверенітету України та інших країн колишнього СРСР.

2. Офіційно декларується повага до суверенітету, проте насправді, країни колишнього СРСР, на думку китайського керівництва, належать до зони монопольного впливу Росії.

3. Такі висновки ми зробили ще декілька років тому, на основі низки дискусій з китайськими експертами, які афілійовані з урядом, про що я неодноразово говорив та писав у статтях і аналітичних записках. Україна в очах Китаю - "територія російської зони впливу, яка в результаті державного перевороту, кольорової революції, організованої Вашингтоном, опитилася під контролем Заходу. І це лише справа часу, коли Москва поверне назад свої історичні землі". Дані тези не говорились прямо, проте читалися між рядками.

4. Тому для Китаю ідеально було б якби Росія встановила маріонетковий уряд в Україні, а Китай після цього оголосив би про "Пояс і Шлях", і разом з Росією витягував би ресурси і сировину з нашої землі.

5 Тому реальне, а не декларативне сприйняття Китаєм України, повинно стати залізною основою вироблення зовнішньої політики України по відношенню до цієї країни. Без ілюзій та загравань".

(Фото - скріншот з відео).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: