Китай і росія активно тренують флот та авіацію: НАТО напружилося

НОВИНИ 12.07.2024 Коментарі 0

На даний час Китай проводить спільні військові навчання не лише з Білоруссю під кордонами з Польщею й Україною, але й із росією на своїй території. Причому цього року це не перший подібний захід. Пекін і москва відкрито об'єднуються, залучаючи Іран та інші країни, що підтримують "вісь зла" і міжнародний терор. У НАТО тільки тепер почали реагувати на небезпечний союз. Поки що словами.

Навчання під назвою Joint Sea-2024 між Китаєм і росією розпочалися на початку липня і триватимуть до середини місяця. Як повідомляє DW із посиланням на китайське міністерство оборони, маневри відбуваються у південній провінції Гуандун. Повітряний простір в районі міста Чжаньцзян віддано авіації, а акваторію Південнокитайського моря – кораблям.

"Маневри спрямовані на подальше поглиблення всеосяжного стратегічного партнерства між Китаєм і росією у нову епоху", - йдеться у повідомленні китайського міноборони.

Як зазначає DW, учасники 75-го саміту НАТО у Вашингтоні, що завершився 12 липня, піддали Китай різкій критиці за підтримку росії у її війні проти України. Лідери країн НАТО назвали Китай "важливим посібником" російської агресії та закликали країну припинити "будь-яку матеріальну та політичну підтримку" кремля.

Це не перші подібні морські маневри цих країн – у березні військові судна росії, Китаю та Ірану організували "Пояс безпеки-2024" у водах останнього. 

Примітно, що згадана трійця агресивно налаштована до країн сусідів, але девізом навчань обрала "спільну роботу для створення безпеки та миру". 

Кораблі відточували операції з боротьби із піратством та з пошуково-рятувальної діяльності. Були і стрільби по морських цілях, збройний порятунок захоплених торгівельних суден. 

Як писав китайський ресурс China Military, "завдяки навчанню військово-морські сили трьох країн ще більше зміцнили співпрацю та обміни, а також поглибили взаємну довіру та розуміння".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: