Казус білоруської ППО

ПЕРЕКЛАДИ 29.12.2022 Коментарі 0

Сьогодні у Білорусі зафіксували падіння ракети, уламки якої виявили в районі села Горбаха Іванівського району Брестської області.

Міністерство оборони Лукашенка вже встигнуло бадьоро звітувати про те, що ракета – українська С-300, і збита вона нібито доблесними силами «лукашистських» ППО.

На перший погляд, усе добре: виявили, збили, прозвітували…

Але, як у відомому анекдоті, ложечку знайшли, але осад залишився.

Річ у тім, що першими у мережі повідомлення про фрагменти ракети опублікували незалежні джерела. «БЕЛТА» відреагувала лише через 4 години після інциденту, опублікувавши дивний пост, з якого фактично випливає, що Лукашенкові доповіли про подію, але не змогли уточнити, як ця ракета потрапила на територію РБ: сама впала чи її збила «найкраща» система ППО? Навіть цілу комісію довелося призначати, щоби розібратися.

І лише за півтори години з'явилося повідомлення МО про «свої успіхи».

І тут виникають резонні питання: тобто, про найважливіший факт застосування сил і засобів ППО в мирний загалом для Білорусі час ні Лукашенкові, ні засобам масової інформації нічого не доповіли? Чи воїни хунти самі не знали? Чи ніхто нічого не застосовував? А може, знайшли ту саму ракету, яку Лукашенко збив своїм язиком ще 15 березня? Хоча ні, там ішлося про «Точку-У», начебто б.

У будь-якому разі, Лукашенко вкотре виставив себе і своїх наближених у смішному та непривабливому вигляді.

Якщо знали, але мовчали, то приховують від суспільства важливі факти, що впливають на життя простих білорусів.

Якщо не знали, а дізналися потім, лише в результаті роботи комісії, то гріш ціна такій системі управління та інформування. І це у країні, систему ППО якої приведено в ПОВНУ бойову готовність.

Але важливе навіть не це. Найголовніше зараз, як розіграє цю карту Лукашенко. Адже він може згадати і про «casus belli». Навряд чи він, незважаючи на очевидне божевілля, оголосить Україні війну та посуне свої потішні війська на Київ, навіть за підтримки цілих 10,2 тисячі російських вояків зі «союзного угруповання».

Але кричати про цей інцидент з усіх трибун і використовувати його на повну для випрошування чергової військової допомоги в Путіна, Лукашенко буде безсумнівно.

Телеграм-канал «Беларусский стратегический»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: