Історія киянина-десантника, який повернувся з-за кордону назавжди приземляти російські літаки

НОВИНИ 05.07.2023 Коментарі 0

Протягом місяця тільки на Вугледарському напрямку підрозділ Віталія на прізвисько «Писар», який 24 лютого минулого року виїхав до України з Польщі, де працював, «приземлив» шістнадцять ворожих «пташок».

Киянин не вагався щодо відповіді на запитання йти чи не йти воювати. Чоловік мав бойовий досвід: у 2014-2016 роках разом із побратимами легендарної частини захищав незалежність України у найгарячіших точках на сході у лавах Січеславської бригади. Розповідь про героїчний бойовий шлях українця опублікував Генеральний штаб Збройних Сил України на своїй сторінці у FB від служби зв’язків із громадськістю 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

Підрозділ, у якому зараз воює Віталій, після відповідної команди висунувся на виконання завдання в один із населених пунктів Донеччини. Взяти місто штурмом окупантам не вдавалося, тому вони активно застосовували свою авіацію для щоденних атак.

«Ворожі літаки та вертольоти без якогось страху підлітали, зависали у повітрі та атакували позиції побратимів. Ми були здивовані таким нахабством, але вони ще не знали, хто їх тут чекає. Наша зведена батарея чітко відпрацьовувала цілі, - з усмішкою згадує десантник. – Майже щодня кожен боєць робив щонайменше два пуски. Тож за місяць ми не тільки «приземлили» шістнадцять цілей, а й відбили їм охоту взагалі підлітали до позицій».

Потім Віталій з побратимами опинився у складі сил, що звільняли від рашистів Харківську область. Його розрахунок ішов у першому ешелоні, разом з піхотою.

«Ми настільки близько підходили до противника, що навіть брали участь у стрілецьких боях і «зачистках» ворожих позицій. Одного разу, прорвавши оборону окупантів, ми закріпилися у посадці, через поле від позицій загарбників. Щойно замаскувалися, як помітили пару ворожих літаків. Відразу пуск. Влучання – ворожий Су-25 знищено! А через деякий час побачили, як у купі вогню та диму падає літак – це хлопці з нашого розрахунку трохи з інших позицій «приземлили» чергових гадів», - розповів десантник.

За словами «Писаря», після влучання у ворожий літак ніколи аналізувати емоції – на першому місці розрахунок і підлеглий особовий склад.

«Потрібно швидко змінити позицію, відійти у заздалегідь підготовлені укриття, бо відразу йде «відповідь». Я думаю, як зберегти життя хлопців, а про емоції, про вражені цілі, то вже після ПЕРЕМОГИ! А вона неодмінно буде! Ми – непереможна нація, нація ГЕРОЇВ», - не без ноток гордості зауважив десантник 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: