Інтерпол залучать до мобілізації українців – свіжий російський фейк

НОВИНИ 21.07.2023 Коментарі 0

Рашисти розганяють маніпулятивну інформацію про те, що поліція Харкова нібито передаватиме Інтерполу відомості про громадян України, які втекли від мобілізації до країн Євросоюзу. Насправді рашапропагандисти, росіянські медіа та зацікавлені користувачі соцмереж традиційно видали бажане за дійсне.

Усе почалося з допису у мережі Facebook керівника слідчого управління Нацполіції Харківської області Сергія Болвінова про співпрацю з Інтерполом (Міжнародною організацією кримінальної поліції). Із нього пропагандони нібито «зацитували» фразу: «Першими в Україні випробовуємо схему, як не дати зрадникам… осісти і сховатись у цивілізованому світі», - наводить агітпроп цитату Болвінова, яка нібито має додати достовірності російським новинам.

Але у дописі Болвінова йшлося про співпрацю не при розслідуванні ухилення від мобілізації, а щодо кримінальних злочинів. За словами українського поліцейського, таким чином українські правоохоронці хочуть притягнути до відповідальності підозрюваних у колабораціонізмі, які втекли з України.

«Спокійне життя в країнах ЄС для наших колаборантів добігає кінця – розпочали співпрацю з Інтерполом. Першими в Україні опробовуємо схему, як не дати зрадникам та посібникам окупантів «осісти» і сховатися в цивілізованому світі… Тому вирішили дістати їх і там (у ЄС – ЗІФ). Кожного, хто був причетний до співпраці з росіянами під час окупації, вносимо до бази та даємо заявку до Інтерполу. Повідомляємо іноземних колег про те, що ці люди – не жертви війни чи політичні біженці, якими намагаються там виглядати, а підозрювані у кримінальних злочинах в Україні», – написав він.

До слова, раніше рашисти вже розповсюджували вигадки, буцім країни ЄС «видаватимуть» українських чоловіків, які підлягають мобілізації. І цей фейк також неодноразово спростовували.

Маніпулюючи фактами про мобілізацію, російські пропагандисти намагаються дискредитувати українську владу та посіяти паніку в суспільстві. Не потрапляйте на гачок «болотяних» інформаційних провокаторів!

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: