Терорист путін віддав наказ затримати терориста гіркіна-стрєлкова: причини

НОВИНИ 21.07.2023 Коментарі 0

Реконструктор і терорист гіркін-стрєлков давно та послідовно критикує путіна та його режим у своєму ТГ-каналі, що налічує 875 тисяч читачів. У п’ятницю, 21 липня, на його ресурсі з’явилася інформація з посиланням на дружину терориста про його затримання представниками слідчого комітету російської федерації.

«Сьогодні приблизно об 11:30 до нас приїхали представники слідчого комітету. Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки та відвезли у невідомому напрямку.

Від друзів мені вдалося з'ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм).

Про місцеперебування чоловіка мені нічого невідомо, на зв'язок він не виходив. У момент затримання мене вдома не було», - цитує ТГ-канал стрєлкова його дружину мирославу регінську.

Остання, до речі, народжена у Херсонській області, 17 вересня 2023 їй мало би виповнитися 30 років. На Донбасі перейшла на бік проросійських терористів і виконувала функції секретарки радника голови ради так званої днр. 

Затримання імперця-терориста підтвердив і його адвокат. Також є повідомлення, що на стрєлкова заяву у слідком рф подав один із колишніх «вагнерівців».

18 липня гіркін-стрєлков повідомляв про порушення проти колишнього офіцера владіміра квачкова справи про дискредитацію рашистської армії:

  • Наступні полковник запасу стрєлков і.і. та полковник у відставці алксніс в.і. Жив та продовжуватиму жити за принципами: роби, що повинен і будь, як буде! Краще гірка правда, ніж солодка брехня! За дискредитацію мені відповідати не в першій.

Терорист, який захоплював українські міста, розпочинаючи із 2014 року, останнім часом гостро висловлювався не тільки проти путіна, але і його кухаря прігожина. Тож не дивно, що у кремлі не витерпіли патякання «рассєрженного патріота», якого щораз, то більше заносило.

ТГ-канал «МО» зробив добірку висловлювань реконструктора російської імперії проти путіна. Нижче подаємо їх у перекладі з російської.

«Ще 6 років при владі цього боягузливого бездару країна не витримає».

«Змушений шкодувати, що путін – не жінка. У слабкої характером і не дуже розумної жінки могли би бути талановиті фаворити». (18 липня)

«Путін пригрозив… Путін закликав… Путін доручив… Багато балаканини, мінімум справ та абсолютна безвідповідальність за провали – ось стиль «пізнього путіна» (року так із 14-го). А ще – оскаженіла шалена хвастлива брехня». (18 липня)

«А фотографія того, як 35 «музикантів» ведуть за ніс і «надувають» президента – у мережі з'явиться?» (10 липня)

«Заткнися, володимире володимировичу. Заткнися. Мовчи краще. І нам не буде за тебе соромно, за те, що у нас у країні такий президент і ворог не глумитиметься». (21 березня)

«Поводиться так, ніби він не президент величезної країни, а ганчірка. Розповідає всім, як його водили за ніс. Нехай він узагалі мовчить і не розтуляє рота. Це корисніше, ніж бурмотіти дурні виправдання, з яких можна лише сміятися». (21 березня)

Поки що, зазначає «МО», більшість провладних спікерів не коментують затримання гіркіна-стрєлкова. З воєнкорів висловився лише юрій подоляка: «З урахуванням останніх його постів було би дивно, якби до нього не прийшли. Але прийшли. Не факт, що це закінчиться затриманням. Чекаємо», - написав він у своєму каналі.

Також політолог і голова фонду «Петербурзька політика» міхаіл віноградов пожартував, що «необхідною умовою викорінення всіх злочинів прігожина виявилася нейтралізація його головного критика».

Станом на 15:16 у ТГ-каналі стрєлкова з’явилася заява його «соратніков», які пишуть про затримання терориста у його московській квартирі. 

«Ігор Іванович відкрито й аргументовано критикував дії представників влади, у тому числі і президента, але свобода слова (тут без коментарів, - ред.), яку надавала держава, свідчила про те, що керівництво країни дотримується ст. 29 конституції росії. Сьогодні впевненість у цьому підірвана – ми бачимо, що в нашій країні відбуваються процеси, які свідчать про відхід представників влади від базових цінностей», - йдеться у тексті.

«Соратнікі» нагадують, що останнім часом, після подій 24 червня (прігожинського бунту), гіркін-стрєлков «послідовно вимагав засудження на державному рівні дій незаконного збройного формування – ПВК «Вагнер» та діяльності його керівника прігожина».

У заяві сказано, що затримання терориста збіглося за часом зі спробою розколу організації «клуб рассєрженних патріотов» у питанні ставлення організації до ПВК «Вагнер».

Роздратовані патріоти стрєлкова також пишуть про підрив довіри «насєлєнія» до «правоохоронних» органів, а це «несе вкрай негативні наслідки для стабільності країни в умовах так званої «сво».

Політичний аналітик Олександр Фрідман пише у своєму ТГ-каналі, що в росії на фронті все так "чудово", що путін вирішив заарештувати стрєлкова – військового злочинця, відвертого російського фашиста і, мабуть, єдиного російського військового експерта, який говорив і писав правду про події на фронті.

"Це звучить курйозно, але в Гаазі Ігор Стрєлков почував би себе сьогодні набагато краще", - кпинить експерт.

Додамо, що терорист стрєлков палко підтримує війну в Україні. У листопаді 2014 в інтерв'ю газеті «Завтра» він заявив, що саме його загін розпочав збройне протистояння на Донбасі, хоча доти і українська армія, і місцеві бойовики уникали активних дій. Водночас він почав публічно різко критикувати дії військового керівництва росії, після її масштабного вторгенення в України 24 лютого 2022 року. 

Довідка.

Ігор Всеволодович Гіркін (рос. Игорь Всеволодович Гиркин, псевдо. Ігор (Іванович) Стрєлков, «Стрєлок», також Сергій Вікторович Рунов; нар. 17 грудня 1970, Москва, РРФСР, СРСР) — російський військовий, блогер, ідеолог Білого руху, письменник, відставний офіцер ЗС РФ, колишній полковник ФСБ, воєнний злочинець, терорист. Учасник російської війни проти України в Криму, на Донбасі та під час вторгнення 2022 року на боці Росії, а також низки інших війн: у Придністров'ї (Молдова), Боснії, Чечні. Керівник терористичного угруповання «Новоросія» з 2014 року, глава «Комітету 25 січня». Колишній ватажок терористичного проросійського військового угрупування «Народне ополчення Донбасу».

Після початку російської інтервенції до Криму Гіркін очолював диверсійний загін, організовував збір кримських депутатів для призначення незаконного референдуму, командував штурмом фотограмметричного центру в Сімферополі. У квітні 2014 року зі своїм загоном перетнув кордон України в Донецькій області, керував захопленням Слов'янська, розпочавши таким чином бойові дії на Донбасі[3]. Став першим «міністром оборони» маріонеткової ДНР (16.05.2014—14.08.2014), головнокомандувачем «Армії Новоросії». У серпні 2014 року, одночасно із початком вторгнення російських регулярних військ на Донбас, виїхав назад у Росію.

СБУ та Генеральна прокуратура України порушили проти Гіркіна справи за тероризм, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, катування та умисні вбивства. 

У 2019 році Нідерланди оголосили Гіркіна у міжнародний розшук як особу, причетну до збиття Боїнга MH-17. 

17 листопада 2022 року визнаний винним у збитті Боїнга MH-17 Гаазьким трибуналом разом з Сергійом Дубінським та Леонідом Харченком, заочно присуджено довічне ув'язнення. (Вікіпедія).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: