Інформація про загибель 108 військових на Авдіївському напрямку – фейк, - Генштаб

НОВИНИ 26.12.2023 Коментарі 0

Генштаб спростував чергову дезінформацію путінських пропагандистів про те, що начебто загинуло 108 захисників на Авдіївському напрямку. Фейк поширено у Фейсбуці на сторінці політтехнолога Віталія Бали.

Генштаб: "Інформація в соцмережах про начебто 108 загиблих в одній з бригад на Авдіївському напрямку напередодні Різдва - фейк. Дотримуйтеся інформаційної гігієни - перевіряйте інформацію перед оприлюдненням!"

"Сьогодні черговий яскравий приклад відсутності інформаційної гігієни. Більшість не перевіряє, а відразу понесли репостами і скрінами. Профіль у фейкометника не зламаний, з'їхати не вийде. А от "хороброї води" випив забагато", - прокоментував у телеграмі цей випадок полковник ЗСУ Анатолій Штефан. 

Згодом допис на сторінці Віталія Бали прокоментував воєнний журналіст Юрій Бутусов: "Перевірив інформацію по даним з військ на Авдіівському напрямку. Жодних автобусів не було вражено, жодних втрат при в їзді на свята не зафіксовано. Написав пану Балі у приват з проханням уточнити в якій бригаді це сталося. Усі військові на напрямку кажуть, що цей допис - брехня. Думаю, мене важко звинуватити в тому, що я зв’язаний з офіси президента, мен цікавлять тут тільки факти".

На цей час допис на сторінці Віталія Бали не видалений. Більше того, від його імені на сторінці зявляються повідомлення про те, що він наполягає на правдивості своєї інформації. Водночас останній допис вийшов якийсь незрозумілий, більше того - сумнівний: "Я, знав, що так буде, але хлопці попросили написати. Там питання виплати сім'ям більше півтора мільярда гривень. А платити не хочуть. І це я знав. Невже ви думаєте, що інших втрат нема на інших напрямках? Але, про це ніхто не говорить".

    

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: