Інформаційні операції від шойгу, лаврова та пєскова

НОВИНИ 05.04.2024 Коментарі 0

Низка московитських топ-чиновників своїми публічними заявами відверто намагаються залякати країни Заходу та підштовхнути Україну до перемовин. Ідеться про активізацію інформаційних операцій, які москва розпочала раніше, відзначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Так прес-секретар кремлівського карлика дмітрій пєсков заявив, що відносини між рф та НАТО «скотилися до рівня прямої конфронтації», і що Альянс уже «втягнутий у конфлікт навколо України». Писок ліліпутіна також звинуватив НАТО у просуванні до кордонів рф та розширенні своєї військової інфраструктури, ймовірно, маючи на увазі нещодавній вступ Фінляндії та Швеції до Альянсу.

Як зазначають аналітики ISW, ці неодноразові заяви пєскова є посиленням цього поточного наративу (про «пряму конфронтацію»), але, ймовірно, все ще є частиною кампанії рефлексивного контролю росії, яка використовує загрозливі висловлювання, щоб затримати та вплинути на важливі рішення щодо підтримки України Заходом. Цей кремлівський наратив також, вірогідно, є спробою представити оборонну діяльність НАТО у відповідь на відверту агресію росії як провокаційну.

Також військові аналітики відзначили спроби очільника мінубивства рф сєргєя шойгу погрожувати Франції щоб стримувати підтримку України. Шойгу вдає зацікавленість у мирних переговорах. І це є частиною ширшої російської інформаційної операції, спрямованої на переконання західних країн підштовхнути Україну до нерівноправних переговорів на умовах Росії.

Кремль використав цю загальну інформаційну операцію про ескалацію з НАТО, націлив її конкретно на Францію, після закликів президента Франції Еммануеля Макрона до Заходу збільшити рівень і типи допомоги в сфері безпеки, яку він надсилає Україні.

Сумна коняка рашаМЗС лавров теж просував інформаційні операції, імітуючи зацікавленість у переговорах. Лавров використав зустріч десятків іноземних послів із незахідних держав, щоб засудити українську "формулу миру", водночас заявивши, що росія готова вести переговори на вигідних для кремля умовах. А ймовірні скоординовані інформаційні зусилля лаврова та шойгу можуть сигналізувати про новий виток посиленої російської риторики щодо переговорів.

ISW продовжує оцінювати, що рф готується до потенційної конвенційної війни з НАТО, в тому числі шляхом поточних звичайних військових реформ і відтворення Ленінградського та Московського військових округів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: