Гроші на виплату пенсій у держави ще є

НОВИНИ 25.01.2024 Коментарі 0

Соціальні виплати Україна зможе проводити вчасно завдяки певному резерву коштів. Тож якийсь час ми не залежатимемо від рішень міжнародних партнерів щодо надання Україні фінансової допомоги.

«Коли ми говоримо про виплату пенсій, то орієнтуємося на наші внутрішні національні резерви і сплату єдиного соціального внеску, який зараз у принципі покриває видатки на пенсії за віком», - цитує міністерку соціальної політики Оксану Жолнович агенція «Укрінформ».

За її словами, фінансування пенсій «залежать тільки від українських громадян, платників єдиного соціального внеску, і, зокрема, від військових, які із своїх зарплат перераховують внесок і таким чином наповнюють Пенсійний фонд».

Натомість інші соціальні видатки справді залежать від міжнародної допомоги. Зокрема кошти, які Україна отримає в рамках угоди із Світовим банком за підтримки уряду Японії на 1,2 мільярда доларів йдуть на допомогу найбільш уразливим категоріям населення. Саме з цих коштів виплачено допомогу громадянам в грудні та січні. Також передбачається, що за їх рахунок буде профінансовано допомогу в лютому та березні.

«У нас є запас коштів, які дозволять вчасно виконувати всі свої зобов’язання незалежно від тих чи інших обставин і схвалення фінансової допомоги іншими країнами», - зазначила голова Мінсоцполітики.

Також, за словами Оксани Жолнович, Велика Британія та низка інших європейських країн готові надавати цільову підтримку Україні для покриття кризових видатків. «Тобто навіть якщо не буде досягнуто погодження на рівні всього ЄС про виділення траншу, то ми точно маємо погодження ряду цих країн», - зазначила пані міністр.

Наприкінці 2023 року міністерка економіки Юлія Свириденко заявляла, що Україні, можливо, доведеться відкласти виплату зарплати державним службовцям і виплату пенсій громадянам у разі неотримання зовнішньої допомоги.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: