Головні тези путінських ІПСО для Польщі: ваша армія слабка, і НАТО вас "кине"

НОВИНИ 09.09.2024 Коментарі 1

Генштаб Польщі проводить у соцмережах кампанію, у рамках котрої розповідає про основні інструменти російських інформаційно-психологічних операцій. Головна мета – допомогти громадянам розпізнавати путінські маніпуляції та протидіяти їм. Отже, щопонеділка в соціальній мережі X польський Генштаб  поширює відповідні пости. Черговий був присвячений індоктринаційній бульбашці й емоції страху.

Генштаб Польщі: "Добра новина полягає в тому, що розумову стійкість можна тренувати. Знаючи механізми маніпуляції, нам легше зрозуміти, хто і як хоче змінити нашу свідомість.

Росія замикає власне суспільство в бульбашці індоктринації і діє агресивно ззовні без протидії.

Діяльність російського пропагандистського апарату проти власного суспільства зосереджена на представленні Росії як атакованої та такої, що бореться зі «злим, агресивним Заходом». Десятиліттями російському суспільству насаджували хибне уявлення про «Батьківщину як обложену фортецю», яку влада має постійно захищати, а суспільство має мужньо стояти на боці влади. Пересічний росіянин не в змозі подумки вирватися з магічного кола брехні і зрозуміти, що його бідність пропорційно протилежна багатству можновладців, а Росія не є загроженою державою. Країни західної цивілізації цінують свою свободу розвитку та комфорт життя, і немає жодних причин знищувати це агресією проти іншої країни. Індоктринаційна бульбашка, в якій закрито російське суспільство, дозволяє тим, хто має владу, діяти агресивно назовні.

Для досягнення цілей послаблення соціального опору в інших країнах, включно з Польщею, російські інформаційні операції, що тривають, мають першочергову мету – пробудити страх різними способами: боязке суспільство легко контролювати.

Страх, як первинний інстинкт виживання, є особливістю «емоційної» частини мозку; кажучи простою мовою, це «рептилійний мозок» для підсвідомих, первинних ( як у ссавців) рефлексів, які створюють емоції. Тут виявляється загроза і вмикаються механізми виживання. Дія часто відбувається поза свідомістю і при правильно підготовленому посилі маніпуляція страхом є найбільш ефективною. Страх є тією силою, яка керує нашими діями, але, що найважливіше для ворога, - нашим відходом від дій, тобто зміною наших рішень.

Головними тезами російського послання до нашої країни (Польщі) є насамперед інформація про те, що «польська армія не має обороноздатності» та «НАТО за нас не заступиться».
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Гарик
2024-09-09 10:12:31

Ты с Украины живым выйди ,плешивый шибздик..флагом размахался..небось портфели для срання не успеваешь менять,плюгавый.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: