Головна загроза - Росія: нова оборонна концепція Польщі

НОВИНИ 25.05.2017 Коментарі 0

23 травня 2017 у Варшаві за участі міністра оборони РП Антонія Мацєревіча було  офіційно представлено нову «Оборонну концепцію Республіки Польща», в якій головною загрозою для Польщі визнана Російська Федерація.

       Ключовими для безпеки Польщі залишатимуться членство в НАТО та ЄС. Головним джерелом нестабільності в регіоні є Росія, - одні з головних тез нової Оборонної концепції Польщі. Водночас документом передбачано підвищення обороноздатності РП, захист її території, модернізацію протиповітряної оборони, посилення артилерії та засобів розвідки. Пріоритетом визнано оборону території Польщі, проте за необхідне визнана потреба участі польських збройних сил у спільних закордонних операціях із союзниками. Визнано потребу, у так званих «антидоступових» заходах, які повинні ускладнити діяльність противника проти Польщі на її території.

     Головним елементом безпеки РП визначено Збройні сили, в першу чергу конвенційне озброєння, оскільки концепцією конфлікт НАТО з Росією визнано достатньо можливим.

     Новий оборонний документ Польщі вказує на те, що ефективний захист вимагає військового співробітництва з іншими елементами держави, і саме тому повинні бути готові до мобілізації і Рада Міністрів, і центральні органи виконавчої влади, і місцеві органи влади та підприємства, що мають особливе значення для забезпечення безпеки Польщі. Водночас передбачено спрощення системи закупівлі і експлуатації військового оснащення і техніки, а також визначено принципи співпраці Збройних сил РП із польськими воєнізованими (парамілітарними) організаціями.

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 

на основі матеріалів www.mon.gov.pl / www.rp.pl / telewizjarepublika.pl

фото: telewizjarepublika.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: