Голова ГО «Західний інформаційний фронт»  бере участь у Європейському конгресі органів місцевого самоврядування

НОВИНИ 04.03.2024 Коментарі 0

У понеділок, 4 березня, у Польщі в містечку Міколайки розпочався дводенний ІХ Європейський конгрес органів місцевого самоврядування. Такий Конгрес уже є традиційним і позицінується як платформа для обміну думками та є місцем зустрічі лідерів місцевого самоврядування, представників регіональних еліт, представників державної адміністрації, неурядових організацій та бізнесу.

Цього року Програма Європейського конгресу органів місцевого самоврядування включає понад 200 заходів: програмні блоки, дискусійні панелі, майстер-класи, лекції та презентації. Дебати Конгресу стосуватимуться, зокрема, проблем сучасного містобудування, механізмів розвитку міст і регіонів, фінансування інвестицій, управління містом, захисту довкілля, політики охорони здоров’я та діяльності місцевого самоврядування в нових реаліях.

Голова ГО «Західний інформаційний фронт», шеф-редактор однойменної інформації агенції Юрій Кміть виступив на Конгресі у панельній дискусії  «Журналіст, бізнесмен чи держава? Хто забезпечить незалежність місцевих ЗМІ?»

«ЗМІ не працюють у вакуумі, і їхня незалежність залежить від середовища. Соціальне, політичне та економічне середовище. Це особливо важливо у випадку місцевих ЗМІ, де через менший розмір громади вплив середовища може бути більшим і прямішим. Які умови мають бути дотримані, щоби забезпечити незалежність місцевих ЗМІ? Журналіст своєю сумлінною працею, бізнесмен із необхідними фінансовими ресурсами, держава, яка вміло використовує адміністративно-законодавчий апарат, видаються суб’єктами, залучення яких необхідне для розбудови цієї незалежності», - саміе таких питань торкнулися під час цієї дискусії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: