Голлівуд від ФСБ

ПЕРЕКЛАДИ 04.05.2023 Коментарі 0

Кращі сценаристи Луб'янки, схоже, залишили Росію в передчутті небаченої смути, що наближається. Тому постановки, що виходять із надр служби, з кожним разом усе бадьоріші. Інсценування приголомшливої атаки безпілотників на нічний Кремль зліплено нашвидкуруч, а тому виглядає доволі вбого. Розрахунок робиться на аудиторію турбопатріотів і нехитрого ядерного електорату вождя старечого віку. Основне посилання спрямоване на мобілізацію російського суспільства, адже тепер, після атаки на святая святих, ніхто не може жити в безпеці. Війна дійсно обпалює всіх та скрізь, а тому Путінові не треба лазити окопами Донбасу: тепер лінія фронту вже точно скрізь.

Якщо пам'ятні вибухи 1999 року з «чеченським слідом» відкрили сірому висуванцеві ФСБ дорогу до Кремля, то тепер за допомогою експлуатації «українського сліду» можна законсервуватися. Відмінність полягає в тому, що 25 років тому життя рядового росіянина коштувало в десятки разів більше, ніж зараз, а тому, якщо тоді можна було вирішити питання за допомогою підриву багатоповерхівок, то тепер ставку треба піднімати аж до небес, тобто кремлівських висот. Це ми і спостерігаємо у свіжому та поганому кіно. Питання лише в тому, чи Путін санкціонував наліт БПЛА, чи це самодіяльність когось із його підлеглих?

Згідно із витоками з адміністрації, на період весни-літа 2023 року стоїть завдання перестрахувати Путіна від ризиків контрнаступу ЗСУ. Тому з ефіру поступово зникатиме потік зневажливих матеріалів на адресу ворога. Навпаки, українську загрозу, яку подають як загрозу від усього НАТО, масштабують. Необхідно заземлити громадську думку від завищених очікувань перемоги і пристосувати до оборонних потреб.

Тему Параду 9 травня зняли з порядку денного – переконливий крок у напрямку мети. Дається взнаки відсутність будь-яких успіхів щодо «СВО». За допомогою розкручування Прігожиним кейсу «снарядного голоду» розкрилися системні проблеми окупаційної армії. Тому марш лакованих колон бруківкою Червоної площі викликає лише роздратування на фронті. Показуха може спровокувати навіть бунти.

Після загибелі найбільш боєздатної частини кадрової армії бойовий дух мобілізувався нижче за відмітку абсолютного нуля. У мобіків, що потрапили на попелища Донбасу, відразу виникає тільки одне бажання – швидше втекти з цього пекла. Ніхто не хоче повторити долю карних злочинців із «Вагнера», де виживання – до 5%. Тому у Кремлі вирішили згортати тему парадів 9 травня. Тепер і залізний аргумент виник – турбота про безпеку спадкоємців «перемоги».

Зрозуміло, скасування парадів – лише тактична складова Голівуду від ФСБ. Є ще питання і суттєвіші. До них належить подальше закручування гайок. Чекісти набувають нових розширених повноважень. По-перше, розпочато операцію з вилучення БПЛА, які є на руках у населення. Будь-який власник дрону – потенційний терорист. Тепер вілли Путіна та Ко будуть недоступні для народного огляду, хіба що тільки зі супутників Пентагону.

По-друге, ФСБ має привід для розробки армійського керівництва, яке виявилося нездатним закрити небо навіть над Кремлем. Загнаний у кут поразкою на війні генералітет дуже небезпечний. Тепер з'явився легальний привід провести розбір польотів і безлімітне чищення. А раптом теракт проти Путіна – це справа рук незгодних із великими зірками, на кшталт російської «Валькірії»?

Луб'янка чудово знає параноїдальний характер диктатора, який найбільше у світі стурбований збереженням свого життя і здоров'я. Єдина мета Путіна – не повторити гітлерівську розв'язку, тому він із задоволенням піде на посилення своїх стражників, щоби максимально відтяти будь-які загрози – як зовнішні, так і внутрішні. Для довгоочікуваного римейку 1937 майже все готово.

ТГ-канал «Сито Сократа»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: