Глава СБУ розповів послам G7 про героїчну та не дуже діяльність спецслужби

НОВИНИ 07.02.2024 Коментарі 0

"Війна триває, перед нами стоять чергові випробування. Служба безпеки готує проведення нових спецоперацій. І, сподіваюся, вони будуть успішними", - заявив у голова СБУ Василь Малюк послам країн G7 у Києві. Окрім суто воєнних питань він торкнувся і малоприємної теми стеження за журналістами.

Василь Малюк розповів дипломатам про вклад СБУ у захист України. Зокрема, про атаки Кримського мосту, витіснення кораблів росфедерації з Чорного моря за допомогою надводних дронів, знищення ворожої воєнної техніки, військових об’єктів та інфраструктури.

"Результатів СБУ дійсно багато. Співробітники Служби працюють у найгарячіших точках війни. За майже 2 роки повномасштабної війни понад 930 наших бійців отримали державні нагороди, серед них – 12 Героїв України. Бійці СБУ знищили російської бронетехніки вартістю на понад 1 млрд доларів, знищили більше 500 танків. Також ми викрили 47 агентурних мереж ворога за рік. Усі цифри говорять самі за себе", - цитує пресслужба главу СБУ. 

Також керівник української спецслужби заявив  про готовність його відомства захищати демократичні цінності. Посли отримали інформацію про ситуацію щодо стеження ха журналістами-розслідувачами проєкту Bihus.Іnfo. Наразі звільнено керівника ДЗНД та відбудеться переформатування роботи деяких підрозділів.

"Незалежність у роботі ЗМІ має бути забезпечена на 100%. Це той стандарт, який ми маємо високо тримати, особливо під час війни. Я не допущу жодних порушень цього надважливого принципу демократії у діяльності СБУ", - запевнив Василь Малюк.

Зустріч, до слова, ініціювала СБУ. "Велику сімку" представляли надзвичайні та повноважні посли П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Гаель Вейсьєр (Франція), Мартін Єґер (Німеччина), Наталка Цмоць (Канада), Кунінорі Мацуда (Японія), а також заступник посла Ніколас Гаррокс (Велика Британія), виконуючий обов’язки посла Джеймс Хоуп (США) та Азієр Сантіллан (представник ЄС в Україні).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: