Глава МЗС Чехії прийняв нового посла України Василя Зварича

НОВИНИ 04.08.2024 Коментарі 0

«Я вірю, що наші прекрасні стосунки й надалі розвиватимуться. Ласкаво просимо до Праги!», - написав міністр закордонних справ Ян Липавський у мережі Х чеською та українською мовами після зустрічі 2 серпня у Чернинському палаці – штаб-квартирі МЗС із новим послом України у Чехії Василем Зваричем.

Глава українського диппредставництва, зі свого боку, подякував главі чеського МЗС «за гостинність та теплий прийом». «Для мене це велика честь і чудова можливість особисто подякувати главі МВС за підтримку України та висловити величезну повагу всім чеським дипломатам», – зазначив посол України, - повідомило Радіо Прага.

Новий посол України Василь Зварич офіційно розпочав роботу в Чехії 2 липня цього року. 47-річний дипломат закінчив факультет міжнародних відносин Львівського національного університету ім. Франка. Працював на посаді аташе відділу країн Центрально-Східної Європи МЗС України. З 2022 року Василь Зварич обіймав посаду надзвичайного та повноважного посла України в Польщі, де раніше обіймав інші дипломатичні посади; також він працював у посольствах у США та Туреччині.

Посада українського посла в Празі залишалася вакантною майже два роки після того, як Євген Перебийніс повернувся до Києва, обійнявши посаду заступника міністра закордонних справ України.

"Привіт, Праго! Ми дуже раді бути тут, у Чехії – чудовій країні з багатою історією, культурою та прекрасними людьми, які солідарні з нашою боротьбою за свободу та європейський вибір. Ми працюватимемо як команда, щоб дружба та співпраця між нашими народами ще стала міцнішою". - написав Василь Зварич у мережі Х. 

Фото – Василь Зварич / з його сторінки у мережі Х 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: