Географічним назвам у Криму повернуть найменування кримськотатарською мовою

НОВИНИ 28.11.2023 Коментарі 0

Географічним назвам у тимчасово окупованому Криму буде повернуто історичні найменування кримськотатарською мовою.

Про це йшлося на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови, що відбулось 22 листопада. Зокрема, про її використання для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські найменування, - повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Підготовка цього рішення триває на виконання Закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії.

Наразі узгоджуються механізми, які дадуть змогу застосовувати написання топонімів із використанням латинської графіки у медіа та наукових працях. А також на дорожніх вказівниках і при виготовленні мап. Для цього проводитимуться комунікації з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники.

За результатами засідання Нацкомісія доручила розробити відповідне рішення Уряду. Цим питанням будуть опікуватися Мінінфраструктури разом із Мінреінтеграції, Постійним Представником Президента України в АР Крим, Меджлісом кримськотатарського народу та Інститутом національної пам’яті.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: