Фейк: як Кремль китайським флотом в Середземномор’ї «керував»

РОЗСЛІДУВАННЯ 13.04.2018 Коментарі 0

«Китайский флот в Средиземном море переподчинён командованию ВС России», «Китайский флот в Средиземном море переходит под командование России», «Китайский флот, находящийся сейчас в Средиземном Море получил команду на переподчинение командованию ВМФ России в случае удара США по Сирии.», «Весь китайский флот, находящийся сейчас в Средиземном Море получил команду на переподчинение командованию ВМФ России в случае удара США по Сирии» -

Починаючи з 9 квітня медійний простір не лише Росії поглинула хвиля «радісних новин», які вказували на те, що мовляв от тепер американці поплачуть. Мовляв Китай підпорядкував ВМС Росії власний флот у Середземному морі, і тепер американці точно перелякано втікатимуть.

Першоджерела такої  «радості» різні видання подавали також різні, одні посилались на твіттер-блог WarTime

Інші на французьке видання reseauinternational.net

Переходимо до перевірки першоджерел цієї «шокуючо-радісної» для Кремля «новини».

Почнемо із «потужного» твіттер блогу, на який посилаються окремі джерела цього фейку.

Переходимо за вказаним посиланням і …

Як ж так? Як же тепер бути аж 296 читачам профілю, який створено було у липні 2014 року, в розпал бойових дій на Донбасі, і який отримав аж 12 вподобань.

При цьому слід зазначити, що вкидання фейку було зроблено нібито від імені доволі вагомого твіттер-блогу

Таким чином, із цим джерелом все зрозуміло.

Переходимо до неодноразово згаданих «французьких ЗМІ», на які посилають російські та сепаратистські електронні видання.

Не будемо жартувати над тим, що російські пропагандисти навіть не спромоглись написати правильно назву французького видання. Поблукавши в мережі, дійсно знаходимо цей матеріал

Але чомусь це «французьке ЗМІ» посилається не на офіційні джерела, а на допис зроблений  в сервісі блогів.

Йдемо далі …

Як бачимо 9 квітня «невідомо хто» (ну або майже невідомо хто, оскільки абсолютно очевидно, що це справа рук російських спецслужб або корисних проросійських ідіотів) під псевдонімом Strategika51, без будь-яких посилань на джерела та підтвердження, описує цю висмоктану із пальця «сенсацію». Зокрема стверджується, що китайський флот прямує у сирійський порт Тартус, де його чекатимуть російські ВМС. І ще цікавіше чим закінчується цей допис, а саме закликом, що виявляється «ООН потрібно розігнати»!

В подальшому розпочинається тиражування цього фейку у промислових масштабах.

Від Сирії

і Пакистану

аж до ненависної Кремлю Америки.

При цьому всі посилання знову ж ведуть до анонімного допису на сервісі блогів Strategika51.

Проте вже за добу деякі ЗМІ, які зопалу «купились» на цей фейк опублікували спростування.

Зауважимо, що навіть деякі російські видання дуже сумнівались у тому, що китайці вирішили покірно проситись у підпорядкування Москві.

Але російські творці фейків, не спрогнозували, що 11 квітня американський президент відкрито кине рукавичку в обличчя Кремля та запросить «повоювати» із американськими розумними ракетами!

А російські бравурні заяви про збивання ракет та знищення місць з яких їх запустять, стануть  посміховищем та обернуться втечею російського флоту з їх бази у порті Тартус.

Оприлюднені супутникові фото у Твіттері ізраїльською компанією ImageSat International, яка спеціалізується на супутникових фото високої деталізації, чітко показали, як драпанув «хоробрий» російський флот з порту після вищевказаної заяви Трампа.

Фото російської бази в Тартусі до твіттер-виклику Трампа

та фото з 11 квітня 2018 року, за кілька годин після твіттер-заяви Трампа

Втечу російських бравих вояків, які заради дзвінкої монети, готові вбивати дітей в сирійських міста, підтвердив голова комітету з питань оборони Держдуми Росії Володимир Шаманов. Тільки слово втеча він замінив на «рассредотачиваются», та сказав, що це мовляв «звична міра» задля безпеки. Все вірно, коли страшно, то потрібно тікати, бо піти на дно заради кривавого диктатора, навіть за великі гроші, мало хто захоче.

В пошуках виправдань поспішного виходу росіян з Тартуса, інші російські ЗМІ заявили, що мовляв ніхто не тікав – це в російських моряків всього лиш навчання почались у Східному Середземномор’ї - «В Минобороны РФ объявили о начале военно-морских учений российского флота в Восточном Средиземноморье. Учения начались сегодня, 11 апреля, и продлятся до 26 апреля.»

Зачекайте! За всіма цими твіттер-викликами та маневрами «доблесного» російського флоту ми ледь не забули, що китайські ВМС, якщо вірити цьому фейку, мають прибути саме в Тартус.

Як же тоді китайський флот, який нібито прямує в Тартус, щоб підпорядкуватись всемогутньому Кремлю? Чи може китайці все ж таки прийдуть у Тартус і підпорядкуються одинокому підводному човну?

Ось така коротка історія про те, як Кремль китайським флотом керував у Середземному морі.

Єдине, що дійсно здивувало це відсутність мінімальної журналістської грамотності в окремих іноземних ЗМІ, коли посилання на анонімні та абсолютно незрозумілі джерела стають підставою для публікації «гучних  новин».

Невже анонімний «блогер» та твіттер-акаунт дають підстави публікувати такі матеріали. І це при тому, що жодних заяв не те, що від Китаю, навіть від офіційних російських влад з цього приводу не було зроблено.

Про те, звідки «супер-популярний твіттер аккаунт» аж із 12-ма вподобаннями, отримує такі стратегічні дані, яким би і ЦРУ позаздрило, також дивним чином ніхто не зацікавився?

Якщо із російськими та сепаратистськими ЗМІ все очевидно, то від роботи іноземних видань складається відчуття, м’яко кажучи, фінансової мотивації зі сторони Кремля.

   

   ІА "Західний інформаційний фронт"

 

ілюстративне фото www.youtube.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: