Фейк Кремля: Львів підтримує приєднання Донбасу до РФ та незалежність Західної України

РОЗСЛІДУВАННЯ 20.08.2018 Коментарі 0

7 серпня цього року російські пропагандисти запустили чергову «інформаційну качку». Цього разу кремлівські фахівці із дезінформації повідомили, що «Во Львове выступили за присоединение Донбасса к РФ и независимость Западной Украины»

Як виявилось, першоджерелом даного фейку виступив портал Yandex.ru, що вчергове довело слушність внесення даного ресурсу у перелік заборонених на території України.

Опублікована 7 серпня стаття, станом на 20 серпня зібрала неповних 7,5 тисяч переглядів, що, вочевидь, виявилось для російських пропагандистів абсолютно неприйнятним результатом.

Зрозуміло, що заблокований в Україні ресурс не зміг задовільнити вимоги кремлівських замовників.

Саме тому, 18 серпня 2018 року до «розкрутки» цього фейку Кремлем було залучено youtube-канал «Русские в Германии Germany live-tv», який має майже 64 тисячі підписників.

Цього разу російські дезінформатори врахували помилку, яка полягала у тому, що мало хто з їх «послідовників» здатний прочитати розлогий текст, і перевели «меседж» у формат відеоролику.

У якості ілюстрації міфічної «підтримки Львовом приєднання Донбасу до РФ та незалежності Західної України» було обрано картинку, яка не має нічого спільного із містом Лева.

Адже на представленому зображені чітко видно представників російського «козачєства». Більше того, при уважному аналізі зображення вдалось встановити, що дане фото було зроблено на одному із заходів, який проводився на території Росії за участю представників так званого «ставропольського казачества», а стяги на фото є російськими прапорами та містять надписи «Россия».

У поширеному матеріалі кремлівські пропагандисти посилаючись на слова «львівського політичного експерта Олега Хавича» заявляють, що:

«Олег Хавич – львовский политический эксперт, посоветовал Киеву предоставить свободу выбора русскоязычным гражданам Украины и предоставить им возможность воссоединится с РФ, если они того захотят. Украина обязана свернуть военный конфликт и дать право выбирать самим гражданам страны. И точно также Западной Украине уже настал момент подумать об отделении и независимости. В интервью с корреспондентами Хавич объяснил, что ново-образованное гос-во из западных регионов, которое по его мнению должно называться Рутения, может быть сформировано только как протекторство ЕС, ну что-то по типу Боснии и Герцеговины. Становление нового гос-ва возможно только при взаимном согласии внешних участников и местных властей, как это когда-то случилось, когда Украина вышла из СССР. »

А наприкінці цього фейку, кремлівські дезінформатори вирішили звинуватити львівську місцеву адміністрацію та місцеве населення у сепаратистських намірах.

«Во Львове частенько поговаривают о том, что надо отделится от «авторитарной Украины», а мысль про Рутению продвигает даже местная администрация. Также большинство людей на Западной Украине, не возражают против того что бы часть страны присоединилась к России и поддерживают мнение людей на Донбассе»

Відповідь на запитання про те, на яку аудиторію було розраховано це інформаційне інфікування дав «псевдоЗМІ» донецьких сепаратистів(Gorlovka.today), який вранці 19 серпня 2018 року опублікував вказане вище відео на власному ресурсі у мережі.

Зауважимо, що «годуючи» мешканців окупованих території новою «качкою», російські пропагандисти впевнені, що нікого не зацікавить факт того, як у Львові могли опинитись ставропольські козаки із російськими прапорами, і нікого не бентежитиме, що Олег Хавич, у російських пропагандистських ЗМІ абсолютно спокійно перетворюється із «сторонника федерализации Украины из города Черновцы». у «львівського політичного експерта»

Нагадаємо, що Олег Хавич - відомий в Україні адепт «російського миру», зокрема у березні 2017 року у Чернівцях розгорівся скандал, коли учасники АТО та волонтери звинуватили його, у сепаратизмі, після презентації нещодавно створеної ним громадської організації із захисту прав нацменшин.

Враховуючи досвід попередніх інформаційних операцій Кремля, не виключаємо, що ця дезінформація є одним із перших проявів, чергової хвилі потужної інформаційної агресії, яку вже восени розпочне Кремль в Україні, зважаючи на входження нашої держави у затяжний етап передвиборчих перегонів.

У розбурханому виборчими перипетіями українському соціумі російські дезінформатори намагатимуться все більш активно просувати ідеї «миру за будь-яку ціну», потреби припинення «громадянської війни на Сході», «дружніх народів», «права на самовизначення регіонів» тощо. Особливу увагу вчергове буде приділено поширенню ідей федералізації, незалежності регіонів, захисту нацменшин, які насправді будуть використані Кремлем виключно в якості «ширми для сепаратизму» в Україні.

ІА "Західний інформаційний фронт"

Ілюстративне фото euromaidanpress.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: