Феесбешних агентів затримала в Одесі СБУ

НОВИНИ 27.02.2023 Коментарі 0

Контррозвідка Служби безпеки повідомила про «нейтралізацію розгалуженої агентурної мережі фсб», яка діяла у прифронтових районах півдня України.

Росіянські шпигуни розвідували, уточнювали та передавали своїм московським кураторам місця дислокації стратегічно важливих об’єктів українського ОПК. Окрім того, вони коригували і рашистські ракетні удари по критичній інфраструктурі (зокрема, енергетичних підприємствах) Одещини. А також поширювали кремлівські фейки та збирали «втемну» інформацію з користувачів соцмереж.

Організатора агентурної групи затримали в Одесі, повідомляє пресслужба СБУ. Місцевий мешканець, як виявилося, періодично їздив до окупованого Криму, де володіє базою відпочинку. Під час однієї з таких поїздок там його і завербував кадровий працівник фсб. Окрім того, одеський агент виявився ще й помічником одного з т.зв. депутатів кримського парламенту.

Після 24 лютого минулого року цей росіянський шпигун виконував завдання куратора і збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ. Також він намагався встановити, де у регіоні розташовані заводи, які працюють на оборону України. Згодом він ще й звітував про результати обстрілів рашистами Одеси й області.

Дані він збирав особисто на місцевості, або за допомогою анонімного ТГ-чату через «однодумців», які розповідали про переміщення і бази техніки ЗСУ.

Отримані відомості організатор агентурної групи передавав своєму куратору через анонімні месенджери і чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісів. Під час обшуків за місцем проживання зрадника правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами листування з агресором.

Затриманого підозрюють у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За інформацією журналіста Андрія Цаплієнка, найімовірніше, що йдеться про фахівця у сфері IT, одесита Андрія Сортину на прізвисько «Кіса».

Іншим учасником агентурної мережі фсб виявився прокремлівський блогер Олександр Сініцин, який з 2014 року переховується від правосуддя в російському місті Рязань. Раніше він співпрацював з каналом russia today (RT) та іншими засобами російської пропаганди.

Після виїзду до росії він створив пропагандистський ТГ-канал «Типова Одеса», через який продовжив поширювати деструктивний контент.

Як встановила СБУ, ворожий блогер був на прямому зв’язку з «одеським» агентом рф, від якого отримував інформацію про події на півдні України і робив з них провокаційні публікації.

Також Сініцин «втемну» використовує підписників свого каналу в інтересах фсб: просив присилати йому фото прильотів, інфу про ЗСУ тощо, звертає увагу Цаплієнко.

Зараз Сініцину готують повідомлення про підозру за виправдовування збройної агресії рф проти України.

Також триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників ворожої агентури.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: