ФСБ ставиться до ексміністра Діми Табачніка так, як він і заслужив, - як до хвойди

НОВИНИ 28.04.2023 Коментарі 0

Колишній міністр освіти Дмитро Табачник балотується в місцеві «депутати» на окупованій території Запорізької області.

Про це йдеться на сайті російської керівної партії «Єдина росія», - пише Громадське.

Там зазначено, що Табачник є «радником» так званого очільника окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області. Табачник вказаний як безпартійний, хоча його кандидатуру опублікували на сайті «Єдиної росії».

У вересні 2023 року в росії відбудуться вибори очільників регіонів та мера Москви. росія хоче провести незаконні голосування і на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Табачнику повідомили про підозру в державній зраді. Йому загрожує від 15 років за ґратами до довічного ув'язнення з конфіскацією майна. У січні 2023-го майно Табачника арештували.

За даними слідства, він допомагав колаборантам на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. У СБУ зазначали, що ексміністр переховується в окупованому Криму.

Дмитро Табачник народився в Києві. У різні роки був керівником пресслужби уряду за правління Леоніда Кучми (грудень 1992 — березень 1993), керівником виборчої кампанії кандидата в президенти Леоніда Кучми (1994 рік) та народним депутатом.

З 11 березня 2010-го до 23 лютого 2014 року був на посаді міністра освіти й науки. Табачник зробив низку скандальних заяв. Зокрема, він казав про обов'язковість знання російської літератури. Натомість журналісти з'ясували факти відмивання коштів у Міносвіти за часів Табачника.

Після Революції гідності Табачник утік з України. 2015 року ексміністра оголосили в розшук у справі про розтрату майна через зловживання службовим становищем.

Фото - Українські новини

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: