ФБР попереджає: рашапропаганда узяла на приціл Німеччину

ПЕРЕКЛАДИ 06.09.2024 Коментарі 0

США не лише звинувачують москву у впливі на їхню передвиборчу кампанію. Рашапропагандисти також націлені на Німеччину — метою є послабити підтримку України, зіпсувати імідж НАТО та зміцнити «Альтернативу для Німеччини» (АдН).

Саме для цього, згідно зі звітом ФБР, Німеччина вже щонайменше два роки є однією з головних мішеней для росіянської дезінформації, пише німецький Spiegel. За інформацією видання, організатори цих інфокампаній перебувають у кремлі.

У 277-сторінковому звіті американського правоохоронного відомства наводяться цитати із записів відповідних зустрічей російських учасників дезінформаційних кампаній. На них вони обговорювали стратегії «дискредитації» США, Великої Британії та НАТО і «донесення правди про війну в Україні».

На одній із зустрічей було вирішено зосередити зусилля саме на Німеччині. Після повномасштабного нападу росії два роки тому Німеччина була одним з найважливіших прихильників України.

В одному з документів, який слідчі ФБР приписують російській компанії «Агентство соціального проєктування» (Social Design Agency), йдеться про те, що метою було «посилення внутрішньої напруженості в країнах-союзниках США» для просування інтересів рф на міжнародній арені.

З цією метою «Альтернатива для Німеччини» мала бути підтримана «всіма можливими засобами». Метою було створення «образу мучеників, «які страждають за демократію і національні інтереси Німеччини». Цього мали б досягти, наприклад, шляхом поширення фальшивих відеороликів або вебсайтів.

Розслідування ФБР зосереджується насамперед на російській кампанії «двійників». Її тактика полягає в імітації вебсайтів, якісних ЗМІ та державних установ. На думку американського уряду, спроби впливу ініціюються зІ самого верху – «під керівництвом і контролем адміністрації президента рф».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: