Епохальна зустріч: Світлана Тихановська поспілкувалася онлайн із калиновцями

НОВИНИ 08.06.2023 Коментарі 0

Лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська вперше поспілкувалася із представниками Полку імені Кастуся Калиновського – підрозділу ЗСУ, що складається з білоруських добровольців – за допомогою відеозв'язку.

Участь у відеозустрічі також брали українські парламентарі – члени міжфракційного об’єднання «За демократичну Білорусь» Олексій Гончаренко, Вадим Галайчук і Богдан Яременко.

Народний депутат України Олексій Гончаренко на своїй сторінці у FB підкреслив у четвер, 8 червня, важливість цієї події.

«Тихановська та Полк Калиновського вперше поговорили напряму. Це сталось на базі нашого МДО «За демократичну Білорусь».

Хто розуміється в білоруській темі, той зрозуміє наскільки це важлива новина! Я би сказав – епохальна. До того, вони не спілкувались між собою», - написав парламентарій.

Олексій Гончаренко виклав 3 пункти домовленостей між учасниками онлайн зустрічі:

1. Полк Калиновського й Офіс Тихановської почнуть співпрацювати та координувати зусилля задля звільнення Білорусі.

2. Територія Білорусі – окупована Кремлем. Це визнає, як Світлана Тихановська, так і Полк Калиновського.

3. Є деякі домовленості, про які не можна говорити публічно, але це стане важливим кроком для звільнення Білорусі.

«Коли у 2020-му році разом з колегами створювали МДО «За демократичну Білорусь», більшість говорили, що нам треба гарні відносини з лукашенком, а не вільна Білорусь. За три роки роботи всі вже розуміють, що нам треба вільна Білорусь.

Дякую колегам з МДО! До речі, що цікаво, що в наше обʼєднання входять депутати ВСІХ фракцій, крім ОПЗЖ. Це важливо, бо Білорусь – це ключова країна у стратегії нашої безпеки», - зазначив народний обранець.

Народний депутат України Богдан Яременко, який також входить до складу МДО, відреагував дописом у соцмережі.

Лідерка білоруських демократичних сил Світлана Тихановська у своєму ТГ-каналі за підсумками зазначила, що звільнити Білорусь можна тільки спільними зусиллями.

«Тільки разом ми можемо звільнити Білорусь. Нам потрібно розмовляти й об’єднуватися. Кожен працює у своєму напрямку. Калиновці сьогодні борються не лише за Україну, а й за вільну Білорусь. Ми підтримуємо їхню роботу і всіх, хто продовжує боротьбу», - йдеться у тексті.

Світлана Тихановська також подякувала білоруським добровольцям за їхній героїзм.

«У нас спільна мета – вільна, незалежна та демократична Білорусь», – наголосила пані Тихановська.

Позиція бійців Полку імені Кастуся Калиновського лаконічна: Білорусь можна визволити тільки силою!

Таку думку вони висловили лідерці білоруських демсил, про що повідомили у ТГ-каналі.

До речі, політолог Павел Усов у своєму ТГ-каналі на початку червня виклав опитування для читачів про можливі шляхи змін у Білорусі.

Майже 50% опитаних вважає, що зміна влади у Білорусі відбудеться насильницьким шляхом. А 36% пов'язують надії із білоруськими добровольцями.

«Фантастика, чудова реклама для ПКК (Полку імені Кастуся Калиновського, що воює у складі ЗСУ – ЗІФ) та інформаційна підготовка населення до майбутніх подій. Залік», - прокоментував результати опитування політолог.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: