Два рекорди знищення російської техніки від ЗСУ у вересні

НОВИНИ 02.10.2023 Коментарі 0

Два із трьох очікуваних рекордів зі знищення російської техніки Збройні Сили України таки реалізували. А один із них узагалі перевершив очікування.

Ідеться про російській артилерійські системи й автотранспорт. Про це військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пише у своїй статті на site.ua.

У вересні ЗСУ знищили рекордну кількість російської артилерії – 947 одиниць.

«Це пов'язано з тим, що з росіян пришвидшується деградація контрбатарейної боротьби, внаслідок використання дедалі більше примітивних і відсталих артилерійських засобів. Окрім того, зростання кількості ствольної артилерії на буксирі з низькою мобільністю, зниження дальності та точності стрільби, а також знос гармат – усе це призводить до таких високих показників втрат», - пише експерт.

Що стосується автотранспорту, то їх ЗСУ перетворили у брухт 874 одиниці. Це більше, ніж у рекордному березні 2022 року, коли російські логістичні колони Сили оборони України спалювали в режимі нонстоп.

Рекордсменом серед плацдармів, на яких спалено російські автотранспортні засоби, стала Запорізька область.

На думку Олександра Коваленка, причина цього – майже всі рокадні дороги та не вони на цьому плацдармі під вогневим контролем ЗСУ. Також російські окупаційні війська (РОВ) перейшли до практики мобільних складів з боєкомплектом і паливно-мастильними матеріалами через регулярні та високоточні прильоти по тиловій зоні. Тому рух росавтотранспорту можна порівняти з його активністю на початок вторгнення 2022 року.

Що стосується знищених реактивних систем залпового вогню, то у вересні росія втратила 63 одиниці. Це другий результат за весь період повномасштабної війни. Такий високий показник є наслідком нестачі далекобійної ствольної артилерії у росіян, через що вони підтягують РСЗВ ближче до лінії бойового зіткнення.

«Ті темпи й обсяги, з якими знищують російську артилерію, не дають можливості російському військово-промисловому комплексу не те що повноцінно компенсувати втрати, а навіть заводять у глибокий мінус, з якого можна буде вибратися лише за допомогою постачання із третьої країни. І актуальним для командування РОВ стає не лише питання де взяти снаряди, а й де брати гармати, з яких ними треба стріляти», - підсумовує оглядач.

Фото – з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: