Дуда прирівняв смерть тегеранського м'ясника до загибелі Качинського під Смоленськом

НОВИНИ 20.05.2024 Коментарі 0

Президент Польщі Анджей Дуда прокоментував у мережі загибель президента Ірану Раїсі, прирівнявши його смерть із загибеллю експрезидента Польщі Леха Качинського внаслідок авіакатастрофи, що сталася на росії 2010 року.

Зокрема, Дуда написав у соцмережі Х таке: "Я глибоко зворушений повідомленням про трагічну загибель президента Ірану пана Ебрагіма Раїсі разом зі його урядовою делегацією в авіакатастрофі. Небагато народів мають у своїй історії такі трагічні сторінки. Але ми, поляки, які 2010 року пережили страшну катастрофу польського урядового літака в російському Смоленську, знаємо відчуття шоку та порожнечі, які залишаються в серцях людей і в країні після раптової втрати політичної та суспільної еліти, після раптової втрати близьких і друзів. Тому ми з особливим розумінням приєднуємося до рідних загиблих та іранського народу в молитві та скорботі".

Нагадаємо, Ебрагім Раїсі підтримував росію у війні проти України, а Іран постачав і проджовжує постачати безпілотники росії, якими вона вбиває українців. До того ж Раїсі був одним із чотирьох осіб у комітеті обвинувачення, відповідального за страту тисяч політичних в'язнів в Ірані в 1988 році. Цей комітет опозиційні групи Ісламської Республіки Іран та деякі західні ЗМІ називають Комітетом смерті. Проти Раїсі діють санкції Управління з контролю за іноземними активами США. Міжнародні правозахисні організації та спеціальні доповідачі ООН звинувачують його у злочинах проти людства. Раїсі відомий під прізвиськом «тегеранський м'ясник» та «іранський м'ясник».

Фото зі сторінки Анджея Дуди у мережі Х

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: