Дуда договорився: почав обґрунтовувати історичне право росії на Крим

НОВИНИ 03.02.2024 Коментарі 0

"Крим – це Україна: так є і так буде. Міжнародне право – основа. Тимчасова окупація росією Криму є військовим злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму є нашим спільним завданням і обов’язком перед вільним світом. Ми це зробимо без сумніву. Ми віримо і працюємо разом".

Про це написав у мережі Х посол України у Польщі Василь Зварич. Так він відреагував на антиукраїнський випад польського президента Анджея Дуди, який висловив сумнів, що Україна колись поверне під контроль півострів. Більше того, Дуда договорився до того, що почав обґрунтовувати історичне право росії на Крим.

Зокрема, польські ЗМІ поширили цитати Анджея Дуди з інтерв’ю Kanal Zero.

"Сьогодні росія намагається перемогти в Україні. Я скажу так: якщо росія збереже території України, то фактично це буде перемога росії і тоді ймовірність нового нападу з боку Росії буде дуже високою", - оцінив Анджей Дуда. (Цитуємо за Європейською правдою).

У відповідь на питання про Крим, Дуда відповів, що не знає, чи Україна його поверне.

"Я не знаю, чи поверне Україна Крим, але я вірю, що вона поверне собі Донецьк і Луганськ", - заявив він.

За словами Дуди, Крим – "особливе місце, в тому числі з історичних причин". "Тому що насправді, якщо ми подивимося історично, він довший час був у руках Росії", – сказав Анджей Дуда.

Фото Анджей Дуда / GETTY IMAGES

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: