Дорогі авто, нерухомість і качка по-нанкінськи: експомічниця губернатора Нью-Йорка діяла як агент Китаю

ПЕРЕКЛАДИ 04.09.2024 Коментарі 0

Міністерство юстиції США звинуватило колишню помічницю губернатора штату Нью-Йорк у тому, що вона діяла як агент КНР і Компартії Китаю. Лінда Сунь, яка працювала заступником голови апарату губернатора Кеті Хокул, була заарештована у вівторок разом із її чоловіком Крісом Ху. Обидва заявили про свою невинність у федеральному суді Брукліна.

У повідомленні Мін'юсту, опублікованому у вівторок, йдеться, що 41-річну Сунь звинувачують у порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів, візовому шахрайстві, контрабандному провезенні іноземців та змові з метою відмивання грошей, - повідомив Голос Америки.

Сунь була прийнята на роботу до Виконавчої палати Нью-Йорка більше як десять років тому і пропрацювала на різних посадах до звільнення в березні 2023 року, коли стало відомо про її незаконну діяльність. Федеральні прокурори стверджують, що в ці роки Сунь та її чоловік працювали на користь КНР та КПК.

"Незаконна схема збагатила сім'ю обвинувачених на мільйони доларів", - заявив федеральний прокурор Бреон Піс.

Згідно з обвинувальним висновком, Сунь користувалася своєю роботою у Виконавчій палаті, щоб перешкоджати доступу тайванських чиновників до лідерів штату Нью-Йорк. Вона нібито також маніпулювала комунікаціями високопосадовців штату на користь Китаю і намагалася сприяти поїздці до КНР високопоставленого нью-йоркського політика.

«Сунь ніколи не реєструвалася як іноземний агент у генерального прокурора і насправді активно приховувала, що діє за наказом, на прохання або за вказівкою уряду КНР та представників КПК», - йдеться у повідомленні Мін'юсту .

Колишня помічниця губернатора Нью-Йорка Кеті Хокул Лінда Сан, у центрі, та її чоловік Крістофер Ху, другий зліва, залишають Бруклінський федеральний суд після пред'явлення їм звинувачення, 3 вересня 2024 року, у Нью-Йорку.
Колишня помічниця губернатора Нью-Йорка Кеті Хокул Лінда Сан, у центрі, та її чоловік Крістофер Ху, другий зліва, залишають Бруклінський федеральний суд після пред'явлення їм звинувачення, 3 вересня 2024 року, у Нью-Йорку.

В обмін на свої зусилля Сунь і Ху нібито отримали значну фінансову винагороду, включаючи мільйони доларів через угоди в підприємницькій діяльності Ху в Китаї. Мін'юст стверджує, що сімейна пара використала отримані кошти для покупки розкішної нерухомості в Нью-Йорку та на Гаваях, а також автомобілів класу люкс, включаючи Ferrari 2024 випуску. Згідно з повідомленням відомства, ще однією формою винагороди нібито були... солоні качки по-нанкінськи, які готував особистий кухар урядовця КНР та доправляли батькам Сунь.

Її чоловікові висунули звинувачення у банківському шахрайстві та незаконному використанні ідентифікаційних документів. Стверджується, що він відмивав гроші через банківський рахунок, відкритий на ім'я близького родича, і використав фотографію його посвідчення водія.

Розслідування веде ФБР за підтримки податкової служби США.

Фото – колишня помічниця губернатора Нью-Йорка Лінда Сан/Голос Америки 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: