Допомога від Польщі – ГУР отримало гелікоптер. Німеччина обіцяє ще 6

НОВИНИ 24.01.2024 Коментарі 0

В авіапарку Головного управління розвідки Міністерства оборони України з’явився ще один гелікоптер Мі-2 АМ-1. Призначений для медичної евакуації вертоліт передали завдяки волонтерській ініціативі Zbroimy Ukrainę – благодійну кампанію на підтримку  українських Сил безпеки й оборони організували небайдужі громадяни Польщі після початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Гелікоптер обладнаний сучасним медустаткуванням, що дозволяє надавати допомогу евакуйованим з прифронтових територій прямо в повітрі.

Борт Мі-2 може транспортувати трьох легко- або одного важкопораненого.

"Висловлюємо вдячність усім громадянам Польщі, за чиї пожертви був придбаний важливий гелікоптер-медевак, а також організаторам благодійної ініціативи "Озброїмо Україну" журналісту Божинару Пайонку, юристці Христині Потапенко, керівниці "Фонду масових явищ" Надії Мороз-Ольшанській та усім амбасадорам, які підтримали проект.

Черговий прояв дружньої підтримки з боку Польщі допоможе врятувати життя наших воїнів та цивільних від варварства московських терористів.

Разом – до перемоги!", - сказано у повідомленні.

У вівторок, 23 січня, також стало відомо про підготовку для передачі на потреби Збройних Сил України іще шести багатоцільових вертольотів Sea King Mk41. До них обіцяють запасні частини та навчання українських пілотів.

Про це у соцмережі Х повідомив Бундесвер із посиланням на свого шефа – міністра оборони Бориса Пісторіуса після засідання країн у форматі Рамштайн.

На початку 2023 року щонайменше 3 одиниці пошуково-рятувальних Sea King Україна отримала від Великої Британії, яка підготувала 10 українських екіпажів для управління цими повітряними суднами.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: