Донори припиняють давати гроші університетам США – через їхню м'яку реакцію на ХАМАС

АНАЛІТИКА 20.10.2023 Коментарі 0

Донори відкликають мільйони доларів запланованого фінансування для університетів США у відповідь на реакцію американських вищих навчальних закладів на напад ХАМАСу на Ізраїль.

Про це пише Економічна правда з посиланням на Financial Times.

Так, мільярдери-благодійники, серед яких Марк Роуен з Apollo Global Management і засновник Limited Brands Леслі Векснер, закликали університети до більш рішучого засудження ХАМАСу і антисемітизму, а також до більш жорстких дій проти студентів, які протестують проти Ізраїлю.

А юридичні та інвестиційні компанії погрожували відкликати пропозиції про роботу, які вони зробили студентам, або не брати на роботу протестувальників, коли вони закінчать навчання.

Тиск призвів до того, що університети, в тому числі Гарвардський, Пенсильванський і Стенфордський, намагаються стримувати наростаючу кризу, причому деякі з них переглянули свої попередні заяви, щоб бути більш відвертими.

Інші – в тому числі захисники свободи слова й Університет Північної Кароліни у Вілмінгтоні –захищають принципи, розроблені в доповіді Калвена 1967 року для Чиказького університету, які відтоді використовують більш широко: коледжі повинні дотримуватися академічної свободи та наполягати на "інституційному нейтралітеті в політичних і соціальних питаннях".

Президент Університету Пенсильванії Ліз Магілл,заявила: "Пенсільванія рішуче виступає проти терористичних атак ХАМАСу в Ізраїлі і проти антисемітизму", але визнала, що "нам слід було би швидше та ширше повідомляти про нашу позицію".

Її заява вийшла із запізненням для донорів, зокрема для Рональда Лаудера, спадкоємця косметичної компанії, який розкритикував нещодавній фестиваль палестинської літератури, що відбувся на території університету, і заявив, що припинить фінансування, пише FT.

Серед інших, хто відмовився від підтримки, були венчурні капіталісти Девід Магерман та Джонатон Якобсон, а також Джон Хантсман, колишній посол США в Китаї й ексгубернатор штату Юта, який заявив, що "закриває свою чекову книжку".

У той час як Роуен з Apollo's закликав Магілл піти у відставку, президент Blackstone Джонатан Грей сказав Bloomberg, що вона "зробила кілька помилок", але він продовжить робити пожертви.

За його словами, колеги висловили законне занепокоєння з приводу "мови ненависті, що маскується під свободу слова", додавши, що "дуже важливо, щоб вона продовжувала робити пожертви": "Я думаю, що важливо, щоб керівники університетів дійсно встали на захист".

Минулої п'ятниці ізраїльський мільярдер Ідан Офер заявив CNN, що виходить зі складу виконавчої ради Гарварду через "відсутність чітких доказів підтримки з боку керівництва університету народу Ізраїлю у поєднанні з їхнім очевидним небажанням визнати ХАМАС тим, чим він є – терористичною організацією".

Юридична фірма Davis Polk повідомила Financial Times, що відкликала пропозиції про роботу трьом випускникам Гарвардського і Колумбійського університетів, пов'язані з пропалестинськими заявами, які висловлювали погляди, що "прямо суперечать системі цінностей нашої фірми".

Фото з мережі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: