До Дня української контррозвідки

ОКРЕМА ДУМКА 27.12.2022 Коментарі 0

Особливо небезпечний наступальний різновид розвідувальної діяльності, доведений до вищого рівня оперативної майстерності органами КДБ СРСР і перейнятий органами ФСБ РФ – це так звані «активні заходи».

Агентура, за допомогою якої здійснюються «активні заходи» у сфері вчинення політичного впливу, називається агентурою впливу.

Це – агентура з числа осіб, що належать до державних та громадських діячів, лідерів громадської думки, що завдяки своєму суспільному становищу можуть здійснювати вигідний для супротивника вплив на вирішення питань державної політики, орієнтацію медійного поля, позицію громадянського суспільства, масові настрої тощо.

Пріоритетом функціональної спеціалізації агентури впливу є не підривна діяльність і збір розвідувальної інформації, а окремі дії, що сприяють комплексному та довгостроковому просуванню інтересів іноземної держави та розкладанню суверенітету української держави.

До «активних заходів» належить також створення специфічно орієнтованих агентурних позицій, з яких проти української контррозвідки ведуться оперативні ігри, проводяться заходи з дискредитації, компрометації та розкладу національних спецслужб зокрема та органів влади й управління загалом, здобувається цінна розвідувальна інформація тощо.

Слід відзначити, що агентура впливу ніколи не виступає з відверто ворожих до національної державності позицій та не підтримує офіційну політику іноземних держав, мімікруючи під «плюралізм думок», «демократичне багатоманіття» та «альтернативний порядок денний».

Юрій Михальчишин, політичний діяч, офіцер полку «Азов»,  (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: