Державна антикорупційна програма: бізнесу обіцяють антикорупційний рай

Економіка 05.06.2023 Коментарі 0

Державні органи влади мають  створювати умови, за яких Україна буде найкращим місцем для реалізації талантів кожного громадянина та розвитку  українського бізнесу. Державна антикорупційна програма (#ДАП) містить сотні необхідних заходів для того, щоб створити найкращі умови для підприємців та унеможливити корупційні ризики у їхній взаємодії з державою.

Бізнес, громадяни, журналісти та міжнародні партнери вже скоро матимуть  можливість відслідковувати виконання ДАП всіма відповідальними органами на спеціальному порталі, створеному НАЗК.  Про це розповів очільник НАЗК Олександр Новіков під час зустрічі з представниками Спілки українських підприємців (СУП), повідомиоли в НЗК.

Він додав, що заходи, передбачені ДАП на 2023 - 2025 роки, спрямовані не лише на  позитивні зміни в державному секторі, а й на сприяння розвитку бізнесу та створення умов для залучення іноземних інвестицій. Для цього заплановано: 

  • забезпечення функціонування судової системи, яка здатна справедливо захищати інтереси доброчесної бізнес-спільноти;
  • продовження трансформації правоохоронної системи, орієнтованої на захист законних інтересів бізнесу;
  • перетворення держави з інструменту примусу в надійного партнера, який сприяє розвитку конкурентного бізнес-середовища;
  • впровадження ризик-орієнтованої системи державного нагляду;
  • дерегуляція бізнесу, яка має базуватися на врівноваженні публічних та приватних інтересів;
  • усунення надмірної дискреції Антимонопольного комітету України та митних органів для  забезпечення ефективного державного захисту конкуренції та розвитку зовнішньоекономічної діяльності.

Також Олександр Новіков закликав бізнес до співпраці у санкційній боротьбі проти рф. 

«Український бізнес є надійним союзником держави у війні проти країни-агресорки. Поки наші військові героїчно звільняють рідні землі від окупантів, бізнес надійно тримає тил, посилюючи економіку. Закликаємо вас долучитися і до санкційного напрямку роботи разом з НАЗК. Саме ви можете допомогти державі ідентифікувати представників російського бізнесу як в Україні, так і в міжнародних ланцюгах постачання. Це допоможе знизити спроможність рф вести цю війну та значно посилить позиції українського бізнесу», - підкреслив Голова НАЗК.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: