Антисеміти у Сеймі: депутат-українофоб загасив вогнегасником ханукальну менору - відео 

НОВИНИ 13.12.2023 Коментарі 0

Учора, 12 грудня, у Варшаві депутат антиукраїнської проросійської партії "Конфедерація" Ґжеґож Браун загасив вогнегасником ханукальну менору. У Сеймі у той час саме відбулося святкування єврейського свята Хануки. Засідання Сейму перервали. Мало не зірвали голосування за склад нового уряду Польщі.  

Як пише Польська агенція преси, спікер Сейму Шимон Головня усунув Брауна від участі в засіданні.

"Такого акту хамства, підступності та дурості у нас давно не було. І не буде", - заявив спікер Сейму. Шимон Головня також поінформував, що повідомить у цій справі прокуратуру.

На депутата "Конфедерації" Ґжеґожа Брауна подадуть заяву до прокуратури, найімовірніше, за статтею про порушення релігійного обряду, - заявив журналістам у Сеймі спікер Сейму Шимон Головня.

Власне, після того, як Ґжеґож Браун за допомогою порошкового вогнегасника загасив запалені ханукальні свічки, він з'явився на трибуні Сейму. ВІдтак, спікер Сейму позбавив його права перебувати у залі засідань.

Шимон Головня підкреслив, що "цього ніколи не повинно було статися, і це ляпас польському Сейму, що щось подібне сталося через безвідповідальну, дурну, нерозумну поведінку одного з його депутатів, представників нації".

Головня зазначив, що "не буде ніякої толерантності до расизму, ксенофобії, антисемітизму і будь-яких інших відхилень, поки я є спікером Сейму".

Депутат Вітольд Зембачинський вніс пропозицію про перерву в засіданні у зв'язку з гасінням Ґжеґожем Брауном ханукальної менори.

Події розгортались так. У вівторок, 12 грудня, прем'єр-міністр Дональд Туск виступив у Сеймі з промовою, після чого з заявами виступили представники всіх фракцій та парламентських кіл.

Після дебатів спікер оголосив 15-хвилинну перерву, а потім депутати почали ставити питання прем'єр-міністру. Під час запитань депутат від "Громадянської коаліції" Вітольд Зембачинський попросив оголосити перерву.

"Щойно відбулася жахлива подія. Церемонія з релігійним підґрунтям була перервана. Це неприпустимо", – сказав він. Пан Браун, здійснивши напад на релігійну церемонію на польській землі, де стався Голокост, вчинив ганебний вчинок", 

Натомість депутат "Конфедерації" Ґжеґож Браун узяв слово для пояснення. "У приміщенні польського парламенту не може бути місця актам расистського, племінного, дикунського поклоніння. Як я розумію, через присутніх промовляє невігластво. Ви не доносите до мене змісту цього дійства, яке невинно називається "святкуванням Хануки"

"Щойно засідання Сейму продовжилося, виявилося, що депутати від "Права і справедливості" вимагають оголосили перерву в роботі парламенту до завтра. "У нас є ще сто питань до Дональда Туска, і ми не хочемо задавати їх в атмосфері скандалу", - сказав один із лідерів колишньої владної партії Пшемислав Чарнек.

"У пропозиції "Права і справедливості" очевидно присутнє подвійне дно. План, згідно з яким усі питання до Туска мали прозвучати сьогодні, передбачав, що завтра вранці його затверджений уряд приведе до присяги Анджей Дуда. Після цього Туск зібрався негайно вилетіти в Брюссель на критично важливий саміт ЄС: там мають обговорювати питання виділення Польщі мільярдів євро з фондів ЄС і початок перемовин про вступ України в ЄС", - прокоментувало інцидент ВВС.

Однак попри антисемінтську провокацію Ґжеґожа Брауна, Сейм учора затвердив новий склад польськогог уряду. І сьогодні, 13 грудня, вранці, у Президентському палаці у Варшаві вже розпочалося церемонія приведення до присяги уряду Дональда Туска. Присягу складатимуть прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри та міністри.

"Свою першу закордонну поїздку на посаді прем'єр-міністра Туск здійснить до Брюсселя, де розпочинається саміт Європейський Союз – Західні Балкани. Засідання Європейської ради заплановане на 14 та 15 грудня.

Нагадаємо, що 12 грудня під програмної промови у Сеймі очільник нового уряду Польщі запевнив у непохитній підтримці України та розкритикував політиків, котрі заявляють про «втому» і «виснаження» від війни в Україні", - повідомило Польське радіо.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: