Далекобійник, який повернувся в Україну, розповів, як знищує російські ракети та "шахеди"

НОВИНИ 20.11.2023 Коментарі 0

Андрій на псевдо "Мамай" - командир розрахунку ПЗРК "Стінґер" Зенітного ракетно-артилерійського дивізіону Президентської бригади. Повномасштабне вторгнення російських окупантів 24 лютого 2022 року застало його за кордоном. Проте повернувся в Україну і став до зброї. 

"22-го лютого я перебував у далекобійному рейсі. 5-го березня я зустрівся з дружиною у Польщі, а 8-го поїхав до України. Жінка досі не може мені пробачити, що я полишив її на Міжнародний жіночий день", - з усмішкою згадує "Мамай", якого цитує служба зв'язків із громадськістю Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Його зенітний розрахунок цілодобово чергує зі "Стінгерами" на даху однієї з багатоповерхівок Київщини.

"У нас є хороші засоби ураження – ПЗРК "Стінґер". Вони безвідказно працюють – і по "шахедах", і по ракетах. Ці ПЗРК оснащені тепловізійними прицілами, ми бачимо куди летить ціль. Якщо вона потрапила у приціл, і є звуковий сигнал про захоплення – усе, вона твоя і вже нікуди не дінеться. На перших порах, коли я бачив ціль, мої емоції зашкалювали, аж в грудях пекло від адреналіну! Одна єдина думка була – не пропустити, не промазати!" - розповідає воїн.

На рахунку "Мамая" вже три ракети та чотири "шахеди". Знищення цілей потребує від бійців  залізних нервів та миттєвої реакції, бо для того,  щоб підняти на плече "Стінґер", прицілитися та зробити постріл у них є лише лічені секунди.

Андрій розповів, як російська ракета пролітала над зенітниками у захмареному небі. Він побачив її буквально на секунду та націлив "Стінґер" у напрямку траєкторії польоту ракети. Вдалося захопити ціль, яка вибухнула у повітрі. Уламки ракети впали за 3 кілометри від місця перебування розрахунку зенітників. Також "Мамай" зізнався, що жоден зі збитих "шахедів" не вибухнув на землі – усі знищували в повітрі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: