ДБР повідомило про підозру ще шістьом митникам із Львівщини

НОВИНИ 02.06.2023 Коментарі 0

Працівники ДБР викрили нові факти незаконного звільнення від сплати митних платежів автомобілів, ввезених з-за кордону вже після скасування Верховною Радою рішення про нульове розмитнення.

Про це повідомили в ДБР.

Торік Бюро вже викрило на митному пості «Городок» Львівської митниці махінації з розмитненням автівок, які коштували бюджету понад 3,5 млн гривень. Підозру було повідомлено чотирьом інспекторам. Під час подальших перевірок з’ясувалось, що й інші митники цього поста вчиняли подібні протиправні дії.

Наразі повідомлено про підозру ще 6 державним інспекторам митного поста «Городок» Львівської митниці. Як встановило слідство, після 1 липня 2022 року вони продовжували оформлювати ввезені автомобілі за нульовою ставкою. Зокрема вони незаконно звільнили від сплати митних платежів 41 автомобіль, ввезений з-за кордону. Через це до бюджету не надійшло майже 5 млн гривень.

Посадовцям митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до шести років.

Готуються клопотання до суду про відсторонення їх від займаних посад та обрання запобіжних заходів у вигляді застави, що дорівнює сумі завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, за матеріалами ДБР судять 4 митників, які незаконно звільняли від сплати мита ввезені з-за кордону автомобілі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: