Чому росіяни знищують українську енергосистему

ОКРЕМА ДУМКА 24.10.2022 Коментарі 0

Атака на енергосистему має мету, що ґрунтується на хибних уявленнях кремлівців про українців. Навіщо вони атакують об'єкти енергосистеми? Для того, щоб українці, які мерзнуть і перебувають у дискомфортних умовах, погодилися би на перемовини та на умови Кремля. Фактично це не що інше, як спроба примусу до капітуляції через тиск на цивільне населення.

Але це не дасть бажаного для Кремля результату. Будь-якого українського політика, який запропонує подібне, розірвуть на шматки. І це не образне мовлення, а фактична перспектива. Будь-якого представника влади, який поспілкувався з Абрамовичем і спробував лише натякнути про можливість піти Росії на поступки, піднімуть на багнети. І якщо багнетів не буде, то просто пристрелять, як зрадника.

Але у Кремлі цього не розуміють і вірять, що або українці попросять миру, або сама влада погодиться на переговори, щоби припинити атаки і знищення енергосистеми України. У першому варіанті Кремль помиляється, не розуміючи, що ця ситуація лише озлоблює українців і капітулянтських настроїв не буде, а буде бажання воювати до останнього росіянина. У другому варіанті Кремль помиляється через те, що дивиться на своїх громадян і робить висновки, думаючи, що в Україні, як і в Росії, влада може класти на думку суспільства і приймати рішення, які суспільство не сприймає. Кремль дивиться на своїх холопів, але й досі не усвідомлює, що в Україні громадяни, а не холопи.

Усе це робить безглуздими атаки на енергосистему України, бо не дає Кремлю бажаного результату. При цьому переговори та кінець війни потрібні Кремлю, а вони тепер стають неможливими. Неможливість досягнути Кремлем бажаних цілей і факт критичного дефіциту ресурсів для їх досягнення, а також нескінченна низка тотальних поразок на фронті загнали Путіна у глухий кут під назвою цуґцванґ, за якого будь-який хід гравця веде до погіршення його позиції.

А ситуація дедалі більше схожа на ту, що склалася під час першої світової війни, яка закінчилася не лише революцією, а й катастрофою для Імперії. У Кремлі це розуміють і судомно шукають варіанти досягти результатів на своїх умовах. А такого варіанта немає. Для України тепер будь-які перемовини з Росією, окрім її капітуляції та принесення голови Путіна на підносі, є неприйнятними. У Кремля на руках залишається остання карта, яку він може спробувати використати – ядерна зброя. Але на ситуацію це не вплине, настрої не змінить і спричинить не той ефект, на який чекають у Кремлі, а лише посилить мотивацію українців до опору і зростання ненависті до Росії.

А нам треба протриматися цієї зими, яка буде найскладнішою за всі роки Незалежності. І ми пройдемо це випробування, допомагаючи один одному та пам'ятаючи, що краще одна важка зима, ніж усе життя під російською окупацією. А Кремль... Цей «Карфаген» має бути зруйнований! Так і буде!

Борислав Береза, (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: