Чому США натиснули на Ізраїль, щоб відкласти наземну операцію в Газі?

НОВИНИ 24.10.2023 Коментарі 0

Нью-Йорк Таймс надрукувала статтю, де зібрала дуже багато "зливів" про те, що відбувається в Ізраїлі. Чому відкладається наземна операція (в Газі), і що обговорюють під час переговорів щодо долі заручників. Російсько-ізраїльський бізнесмен, один із колишніх керівників нафтової компанії ЮКОС Леонід Невзлін, що нині проживає в Ізраїлі, розповів про головні моменти публікації.

"За словами представника Білого Дому, адміністрація Байдена в особі міністра оборони натиснула на Ізраїль, щоб відкласти наземну операцію. Причин дві – спроба звільнити заручників із подвійним громадянством та бажання США наростити угруповання біля Ізраїлю на випадок, якщо будь-яка третя сторона захоче втрутитися.

США також відправили до Ізраїлю своїх військових радників для участі у підготовці наземної операції.

За словами джерела видання, переговори про долю заручників продовжуються у Катарі, де перебуває основне політичне керівництво ХАМАСу. Видання стверджує, з посиланням на ізраїльські джерела у військово-політичному керівництві країни, що йдеться про можливе звільнення 50 заручників з подвійним громадянством.

Американські джерела видання стверджують, що Іран готує прямі атаки на американців у регіоні (ми вже спостерігали кілька ракетних атак та атак безпілотників на американські бази за останні дні). Американці готуються до більш масштабного протистояння з Іраном", - написав Леонід Невзлін.

Фото – Ізраїльські солдати поблизу кордону із Сектором Гази, 9 жовтня 2023 року / AP Photo / Tsafrir Abayov

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: