Чи справді ліліпутін перелякався арешту в ПАР?

НОВИНИ 19.07.2023 Коментарі 0

Після тривалих танцювальних рухів «їду – не їду» кремлівський карлик врешті вирішив відмовитися від візиту на саміт БРІКС, який має відбутися 22-24 серпня у Південно-Африканській республіці. Так завершилась інтрига останніх кількох місяців, адже під час цього вояжу ліліпутіна повинні були б заарештувати на місці – згідно із виданим ордером Міжнародного кримінального суду.

«За взаємною згодою, президент рф не поїде на саміт. російську федерацію представлятиме міністр закордонних справ сергєй лавров», - йдеться у повідомлення офісу президента ПАР.

До цього моменту тривала невизначеність щодо учасників саміту БРІКС. Раніше президент ПАР Рамафоса публічно заявляв, що він очікує на участь ліліпутіна, навіть попри ордер. Цю позицію зрозуміли не всі.

Через якийсь час уже з’явилась інформація, що ПАР просила москву відправити до них на саміт сумну коняку замість бункерного діда. Однак тоді офіс Рамафоси отримав відмову.

Фактично, як уже писав ЗІФ, південноафриканці пропонували три варіанти, щоби уникнути лихої долі: перенесення саміту до Китаю, заміна бункерного діда на «похмуру коняку» Лаврова і проведення саміту у форматі відеоконференції. Але усі партнери БРІКС вирішили випробувати долю, не змінюючи формат саміту.

А днями у західних медіа з’явилась невеличка сенсація – буцімто президент ПАР заявив, що «росія ясно дала зрозуміти, що арешт її чинного президента буде дорівнювати оголошенню війни».

Звісно, що воювати зі схибленим монстром (навіть якщо виявилося, що він стоїть на глиняних ногах і перебуває за тисячі кілометрів) ніхто з африканських країн не хоче – у них не той масштаб і можливості. Втім, московія і без того раптово вирішила «дати задню».

«росія не загрожувала ПАР «оголошенням війни» у разі «арешту» президента ліліпутіна. Ні, цього не звучало. Ніхто нічого нікому зрозуміти не давав. У цьому світі абсолютно всім ясно, що означає спроба зазіхання главу російської держави. Тому нічого тут нікому пояснювати не потрібно», - виправдовувалися перед журналістами вуса пєскова, які виконують обов’язки речника кремлівського карлика.

Нагадаємо, що як писав ЗІФ, 17 березня цього року МКС видав ордер на арешт ліліпутіна та дитячого омбудсмена рф львовой-бєловой за «незаконну депортацію дітей з окупованих територій України до росії». Коментуючи це рішення, у кремлі вказали, що росія не визнає юрисдикцію МКС. У відомстві «сумної коняки», своєю чергою, назвали рішення судової інстанції зі штаб-квартирою в Гаазі юридично нікчемним. У напівбожевільній московії навіть видали у відповідь ордер на арешт прокурора МКС Каріма Хана та порушили справи проти суддів Міжнародного кримінального суду.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: