Чи можна знімати у церкві кліп, у якому Жадан, спокуслива Соловій і лесбійський поцілунок? - у Львові релігійна полеміка

НОВИНИ 20.10.2023 Коментарі 0

У Львові розгорнулась релігійна полеміка після того, як український рок-гурт «Жадан та Собаки» і львівська співачка Христина Соловій представили кліп «Серце», багато кадрів котрого було відзнято в одному з найгарніших храмів Львова – церкві св. Андрія.

За сюжетом, український великий поет Сергій Жадан упевнено ступає вул. Руською, а талановита Христина Соловій в атласній яскравій червоній сукні по коліна та колготках такої ж барви сидить посеред храму (прообраз змія-спокусника) і просить, очевидно у Жадана, щоби він віддав їй своє серце, яких у нього два. І от цю загалом старозавітну канонічну оповідь перериває кадр (близький план) лесбійського поцілунку. 

Так от, щойно кліп побачив світ, як одразу відреагувала парафія св. Андрія, Львів, оо. Василіян, УГКЦ, на своїй сторінці у ФБ: «Слава Ісусу Христу!!! Дорогі у Христі брати і сестри, хочемо виступити з приводу появи в мережі інтернет кліпу "Серце", за участю Христини Соловій та Сергія Жадана. Ми вже звернулися до них з проханням про видалення даного кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про який ми наперед були поінформовані. Щиро всіх перепрошуємо!!!».   

Натомість Христина Соловій так написала про кліп: «Пісня «Серце» – маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад. Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість. Ця пісня – про сміливих людей, що боряться за важливі для себе речі».

Додамо, що слова до пісні написав Сергій Жадан, музику - Христина Соловій.

Тим часом під дописом  парафії св. Андрія розгорнулась справжня церковна полеміка. Думки кардинально розбіглися.

Отар Довженко: «Закликаємо також відлучити содомітів і перелюбників від Української Греко-Католицької церкви з оголошенням їхніх імен на проповіді під час недільної служби Божої в усіх парафіях! (Люди ж мають знати, за якими ключовими словами шукати кліп.)».

Катерина Пулатова: «Україна – світська держава. церква не має жодного права щось наказувати чи забороняти. й українці не зобов'язані дотримуватися християнських чи будь-яких інших релігійних цінностей».

Serhii Kyrychenko: «Не бачу нічого кримінального, гарний кліп! Взагалі скоро приймуть закон про цивільні партнерства, нарешті люблячі серця не матимуть застарілих перепон!».

Юлія Заблоцька: «Ми вінчалися з чоловіком у цьому храмі. Щиро співчуваю усім церковнослужителям з приводу цієї ситуації. Як можна було вчинити так нечесно... Бажаю якнайшвидше вирішити проблему і досягти порозуміння».

Natalia Homytsika-Moroshan: «Сором і ганьба. Львів просто останнім часом систематично прославляться, як опора сатаністам і содомітам».

Onufria Melnyk: «Слава навіки. Церкву обов'язково треба покропити всю свяченою водою з відповідними молитвами. Бо церкву осквернили».

На момент написання новини відео ще було доступне в мережі. На сайті УГКЦ реакції ще не було, а на сайті Львівської Архиєпархії УГКЦ продублювали заяву отців Василіян.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: