Чи буде другий Саміт миру за участю московитів?

АНАЛІТИКА 11.07.2024 Коментарі 0

Київ має намір організувати другу зустріч для досягнення справедливого мирного врегулювання в Україні до виборів у США в листопаді. І цього разу йтиметься про участь у ній московитів. Про це пише Bloomberg, посилаючись на «обізнаних із цим питанням людей». У рашаМЗС українську ідею відкинули ще «авансом».

Журналісти агенції зазначають, що на перший саміт у Швейцарії росіянців не запросили, кілька держав надіслали делегації нижчого рівня, а спроба України залучити на свій бік ключові країни Глобального Півдня провалилася, оскільки деякі відмовилися підписати остаточну заяву.

Ряд цих країн разом з Китаєм (його представники саміт проігнорували) наполягали, що москва має брати участь у цих перемовинах. А Пекін висунув власні пропозиції (долучивши Бразилію) щодо припинення російсько-української війни.

В цих непевних умовах Україна поспішає організувати нову мирну зустріч, оскільки побоюється повернення у Білий дім Дональда Трампа – той хвалився, що покладе край війні ще до інавгурації в січні і виступав проти американської військової підтримки Києва.

Україна хотіла використати процес саміту як шлях до досягнення широкої згоди щодо низки ключових принципів, які ляжуть в основу справедливого миру, перш ніж розпочати взаємодію з росією. Швейцарський саміт був зосереджений на ядерній безпеці, продовольчій безпеці та поверненні викрадених дітей – саме навколо цих питань можна було встановити початковий контакт з російськими офіційними особами.

Один з неназваних українських високопосадовців підтвердив журналістам плани провести другий саміт до виборів у США. Декілька офіційних осіб із західних країн-союзників заявили, що будь-яку зустріч потрібно буде ретельно організувати з чіткою метою та виправдати очікування.

Під час виступу в Інституті Рейгана (Вашингтон) у вівторок Президент України Володимир Зеленський закликав США допомогти в організації другого саміту, щоб зробити його «більш потужним і справді вирішальним».

Втім, деякі офіційні особи США не впевнені, що саміт із росією та Україною відбудеться. Наразі відповідні перемовини носять приватний характер, і їх учасники уникають публічності.

Рашисти далі грають вар’ята

«Росія відкрита до діалогу, але необхідно розуміти, про що йдеться», - багатозначно заявив у четвер писок ліліпутіна дмітрій пєсков. Таким чином він зробив вигляд, що залишає якийсь простір для маневру.

Але тим часом заступник головної коняки рашаМЗС міхаіл галузін заявив, що росія не братиме участі у другому саміті миру та назвав «ультимативною» запропоновану «формулу миру».

Пропагандисти з «ріа новасті» радо цитували цього «дипломата». Наведемо найбільш показове висловлювання: «У наявності черговий прояв шахрайства. Ми такі ультиматуми не сприймаємо і в подібних самітах брати участь не збираємося», - заявив заступник сумної коняки. І поскаржився на «свідоме ігнорування інших ініціатив» закінчення війни в Україні (мабуть, натякаючи на мало не міфологізований китайський план.

Іншої лінії поведінки, аніж гру у відмовки та підняття ставок від рашистів ніхто особливо й не очікував. Комизитися вони будуть до останнього, особливо розуміючи мотиви української сторони. Тож чи відбудеться друга зустріч у формі саміту миру (особливо зважаючи на її не надто високу ефективність) – це ще велике питання.

Фото: з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: